Tveksamheter och framsteg

Sen senaste uppdateringen har vi haft både bra och mindre bra träning. Det som går bra:

Följet i trygga situationer, hon har börjat få till vänstersvängarna och följer bra. Det sämsta nu är nog hennes position i halterna. Får fundera på hur vi ska gå vidare med det. Det som också behöver utvecklas är hennes uthållighet och uppmärksamhet i nya situationer och under kommendering. Skall, på pall med godis under magen. Sitter fint och har börjat skälla mer och mer stabilt. Tungapporteringen gick bra i måndags, körde lätta apporteringar med ganska enkla avlämningar. Behöver köra ett pass till med brukslydnad i veckan och jobba vidare med dessa två moment.

Rutan har gått bra och mindre bra. Hemma funkar det fint och vi jobbar med stadga och förväntning på belöning. På andra ställen har hon en tendens att börja nosa. Vi ska jobba vidare med stadga och fokus i rutan på nya platser. På torsdag tror jag att jag ska avsluta med rutan och tokbelöna så fort hon kommer in i rutan. Samma saker har hänt med vittringen, hon har plockat fel pinne två gånger för att hon inte har rätt tänk med sig utan plockar en pinne för fort. Här behöver jag få bättre momentförberedelse och få igång nosen direkt. Får hon bara med sig tänket funkar det bra. Har även börjat med ingångar med pinne.

Det som gått mindre bra är våra kedjor och framåtsändandet. Kedjorna och transporterna funkar bra hemma förutom fjärren som blir svår även hemmavid. Framåtsändandet fokuserar jag nu på övergången mellan framåt och saktagåendet. Jag tror på min metod men det går sakta. Vi behöver börja testa detta även på lite nya platser på planen för att kolla av generaliseringen. Kedjorna funkar bara dåligt. Momenten blir sämre och transporterna tråkiga. Vi behöver jobba med kedjor mer överlag men framför allt i nya miljöer och med störning. Till att börja med får vi göra lätta moment och belöna mycket med korta kedjor. På torsdag kommer vi göra kedjor på kursen och då kommer jag göra ett kort följ, inkallning och ruta.

Det känns lite tråkigt med träningen just nu och tävlingar känns väldigt långt borta. På sätt och vis känns det som vi gått bakåt i utvecklingen, i alla fall när det gäller stabilitet i tävlingssituationer. Samtidigt vet jag att vissa moment är bättre och att andra saker går framåt. Jag tror det blir bättre när det blir lite lugnare på jobbet.

polkate

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *