På’t igen!

Igår blev det ett efterlängtat träningspass med lite tanke bakom. Det blev några trevliga kedjor där jag kör med en burk i fickan som hon vet att hon får efter kedjan är slut. Tycker det är en bra form av belöning, hon vet att den kommer hos mig och får stort värde att vara nära mig. Båda kedjorna som jag körde belönade jag transporterna och la in en boll belöning i inkallning med ställande. Det funkade sådär, hon stannade väldigt dåligt. Måste jobba mer med ställanden. I rutan hade vi samma problem som vanligt, hon springer och letar och fokuserar inte på mig. Vi behöver jobba med stadga i rutan separat.

Dagens träningspass innehåller därför:

Stadgeträning i rutan, sändande till rutan med långt avstånd och target, nedlägganden, stadga i sittande med störning. Leta pinne (tänk på momentrutin!), följ med lekbelöning, + störningsträning. Ställande under runda föremål. Kedja med följ, sättande under gång, inkallning, rutan, apportering med liten belöning samt lång transport med stor belöning.

Imorgon blir det lite brukslydnad, då fokuserar vi på kryp med sväng och bakåt, nedlägganden, skall med pall + godis under magen, tungapportering på kort avstånd samt avlämningar framifrån. Stadga i lämnade för inkallning, ställande under runda föremål. samt framåt + vänta. Kedja med följ, kort kryp, skall, inkallning samt tungapportering.

Idag gick jag och hundarna 5km rundan för första gången på länge. Det kändes skönt! De är rätt nöjda nu, jag med.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *