Skitväder

Åh vad segt det är med regn, regn och åter regn. Att jag dessutom inte är så motiverad till att börja med gör inte saken bättre. Min plan för dagen var en rejäl promenad och lydnadsträning. Nu känns inget av det särskilt lockande. Men en promenad ska vi väl få till och lite träning också, även om det inte blir lika seriöst som jag kanske siktat på. Vi var på brukshundsklubben i måndags och fick ett rätt bra träningspass. Jag höll mig till mina planer och vi fick till fina kedjor och rätt bra följ under kommendering. Vi gjorde lite sändande till rutan och stadga i rutan vilket gick jättebra utom i kedjan. Måste alltså träna mer kedjor med belöning i rutan! Vi körde även lite vittring med lite leta pinne-övningar innan och det gick bra. Fjärren däremot funkade sämre. Behöver träna den mer på nya platser och jobba vidare med säkerheten i skiftena. Fick tips om att inte ta så stora steg i stegförflyttningarna för att göra det lite lättare för henne samt belöna nära benet.

Idag vore det bra med lite mer träning av vittring och stadga i rutan. Följ känns lite jobbigt att träna i regn men jag antar att det ska funka även på tävling så det är väl bara att träna vidare. Lägganden i väta är viktigt att träna för oss. Några kedjor med en blandning av följ, sättande under gång, rutan, stadga i rutan, stadga i inkallning, inkallning samt kanske även våga sig på en vittring? Vi kan även öva lite på fokus framåt när jag vänder mig om inför vittringen. Lite kul med något nytt också! 🙂 Nähä, men på med regntäta kläder och en ny playlist i mobilen så klarar vi av några timmar utomhus!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *