Mitt i ett höstregn

Vi har tränat en del senaste tiden även om det inte blivit så mycket som jag kanske planerat. I lördags var det sökträning som gick bra. Vi körde lite tomslag som blev lite väl långa men hon kom rätt bra på inkallning ändå. Bra sök med raka snygga slag. bra jobb vid figuranten och nu vänder hon fint bort från figuranten. Relativt bra transporter. Hon höll inte hela vägen in med den nya fasta rullen och tog sin egen rulle en gång när hon blev erbjuden en lösrulle så sista figgen tog vi bort fastrullen och då var det helt ok igen.

Igår tränade vi lite på ett nytt ställe, det blev lite transporter, följ och stadga. Kort men effektivt och roligt. Idag blev det lite mer strukturerad träning på brukshundsklubben. Det blev lite följ och transporter som gick bra, lite störning från nya hundar på planen. Polka hade fin attityd och bra fokus hela passet. Tungapporten blev bra när jag la upp det på bra sätt. Skallet blev också bra på pall. Krypet är fortfarande inte bra men hon gjorde några bra lägganden i alla fall. Framåtsändandet var inte bra, men hon har ett rätt bra saktagående. Vi behöver öva övergångarna mer. Vi körde lite metallapportering och hoppapport som funkade superbra. Skönt att känna att något moment känns lätt!

Nåväl. Framtiden är mer intressant tycker jag. Imorgon blir det långpromenad och kanske lite träning av fjärrskiften, stadga och ställanden på eftermiddagen. Onsdag får vi se, vi kan försöka köra lite vittring i alla fall… Torsdag tänker jag att vi ska få till lite ordentlig träning. Då ska vi köra följ, övergångar, stadga och rutan och kedjor! Bra saker i kedjor: följ, inkallning/stadga, sättande under gång, ruta, metallapportering, hoppapport och fjärr. Det börjar närma sig att vi är momentmässigt klara för trean. Sen är det “bara” tävlingsträning och kedjeträningen kvar… Brukset är lite värre, krypet går inte riktigt framåt, tungen är fortfarande ostabil, inkallning med ställande är inte heller stabilt, sen jobbar vi inte så mycket med framåtsändandet så det går såklart inte framåt. Lydnaden känns lite roligare eftersom vi går lydnadskursen och har bra människor att träna med regelbundet där. Ska försöka få till lite mer fokus på brukset emellanåt.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *