Lång träningsdag med blandad träning

Idag har vi vikt dagen till sökträning och lydnadsträning på brukshundsklubben. Söket vet jag inte vad jag ska säga om, Polka var lite lätt galen idag. Det var mycket spring och lite för lite hjärna. Dessutom blindmarkerade hon en gång vilket är lite oroande men samtidigt gjorde hon fina, djupa och raka slag och kom fint på inkallning. Hon söker fint och hade väldigt roligt i skogen. Jag tar inte så hårt på blindmarkeringen idag. Hon var lite uppe i varv och dessutom har hon lite lättare för att greppa den nya sökrullen vi testat så nästa gången ska vi köra gamla rullen och försöka få ned energinivån lite.

Därefter hade vi lite tävlingslik träning på brukshundsklubben. Fick bra hjälp med kommendering och lite fotgående och en kedja. Vi gjorde lite ingångar på plan samt fotgående som gick rätt bra. Hon fokuserade relativt bra och verkade tycka det var rätt roligt. Sen övade jag lite fokus när de övriga kommenderade lite mer högljutt och det funkade bra när de stod still, under rörelse blev det lite för mycket störning. Vi körde även lite stadgeträning med störning av funktionärer vilket även funkade bra. Vi gjorde även en kedja med ett kort fortgående, stadge-övning, sättande under gång samt ett fjärrskifte. Fotgåendet gick bra, stadgan var ok, sättandet funkade inte så bra så jag fick ge ett ordentligt dubbelkommando. Fjärrskiftet gick bra men jag gjorde det rätt lätt för henne. Vi ska fortsätta köra mycket kedjor och kanske våga köra lite längre kedjor med lättare moment.

Nästa pass ska vi köra rutan, stadga i rutan, sända till godis och ett ställande på vägen tillbaka, ett lite längre följ med burkbelöning, sättande under gång, inkallning med stadge-övningar samt fjärr. Vi ska även göra några kedjor med:

1. Följ, inkallning, stadga, inkallning med ställande med bollbelöning.

2. Följ, stadga, rutan (+bollbelöning), sen stadga i rutan med inkallning, ett fjärrskifte

3. Ingång på plan, ett fjärrskifte, apportering, inkallning, stadga, sättande under gång, metallapportering, ett fjärrskifte.

polka

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *