Träningsplan inför kurs

Om knappt två veckor ska vi på tävlingskurs i Motala och då ska vi köra en tävlingsmässig kedja med fyra moment. Jag behöver planera ut vilka moment det ska vara och öva in dem. Det jag vill ha hjälp med är följ, fjärr och stadga. Så en bra plan kan vara att börja som vanligt med ett kort följ, inkallning (med ställande??), metallapportering samt fjärr. I fjärren kan vi testa att göra en nedläggande, ställande, sättande, läggande.

Vi har haft ett fint ställande i inkallningarna så det borde gå att få till igen tycker jag. Metallen är inte så svår utan utmaningen ligger främst i följet och fjärren. Vi ska lägga lite kampanj på dessa moment ett tag och hoppas att det kan hjälpa till att få till dem i fungerande kedjor. Imorgon testar vi av en lätt variant av denna kedja för att se var vi ska lägga krutet. Imorgon kommer vi även kolla på tungapporteringen, skall och framåtsändande. Fokus på stadga, tempo och ställande i separata övningar. Vi tränade en del stadga idag i paddocken hemmavid, framför allt stadga i rutan. Det gick rätt bra och hon hade relativt fint fokus på mig. Samtidigt är det något vi verkligen behöver jobba på överlag. Hon har för lätt att tappa fokus på mig så fort jag kommer en bit bort. Kanske kommer det med trygghet och förväntan på belöning men det känns lite segt. Vi gjorde ett långt följ idag som blev riktigt trevligt. Har testat att gå och titta mindre ner på henne och det känns rätt bra så det ska vi fortsätta med. Försökte jobba lite med sättandet under gång som har slutat funka helt plötsligt men där behöver vi backa ännu mer, det funkade dock under bakåt marsch.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *