Lydnadsträning x 2

I torsdags var det lydnadskurs i Motala. Vi gjorde en kedja med fritt följ, metallapport och fjärr. Följet gick ok, vi fick lite tugg på metallen och ingången var inte helt perfekt men transporterna var ok. Jag tappade henne en gång men i övrigt kändes det bra. Fjärren blev lite dum eftersom jag gjorde fel skifte. Jag fick mycket framåttänk och förflyttning i tre av skiftena. Vi gjorde sen lite träning på fjärren vilket var väldigt givande, satte Polka på en pall med targetmattan men kom fram till att det räcker med targeten. Med hjälp av belöning bakom fick jag till rätt tänk samtidigt som det är lite knäckande att det blir så mycket trampande och stress mellan momenten. Vi gjorde lite stadgeträning för sittande i grupp som faktiskt gick bra. Lärdomen jag fick med från kvällen var framför allt: Även i kedjor kan jag ta steg åt höger för att få med henne bättre i följet. Fjärren behöver jag jobba mer med belöning bakom och variera avståndet mer.

Idag var tanken att köra sök men då vi blev för få blev det istället uppletande och lydnadsträning på brukshundsklubben. Uppletandet gick inte så bra, det var mest spring och inte så mycket letande. Men eftersom vi inte har tränat så mycket uppletande på länge så är det kanske inte så konstigt. Lydnadsträningen däremot gick rätt bra. Vi gjorde ganska många starter som funkade rätt bra, men hon var taggad så hon gick väldigt långt fram idag. Vi tränade inkallningar med och utan ställande och de funkade bra, stadgan var fin idag. Jag måste verkligen fortsätta blanda raka inkallningar med ställanden för att se till att inte få spontana ställanden. Vi körde metallapportering som gick riktigt bra idag. Fina ingångar och inget tugg. Försökte få upp hastigheten ett snäpp på tillbakavägen genom att kasta boll men det fick konstiga konsekvenser. Efter det kastet gick hon inte ut ordentligt utan vände mot mig redan innan hon tagit upp apporten. Vi gjorde hoppapport som gick väldigt bra samt sättande under gång som var lite blandat. Vi gjorde en del kedjor bland annat en kedja med följ, inkallning, metall samt hoppapport. Generellt bra men följet funkar sådär. Transporterna var väldigt bra och vi fick en fin känsla genom hela.

I veckan ska vi träna på måndag på klubben sen blir det nog lite träning på tisdag. Då ska vi fokusera på inkallning med ställande, följ, sättande under gång samt ingångar med apporter samt avlämningar. På måndag kör vi nog lite bruksmoment också. Tungapport och skall samt lite framåtsändande om jag orkar… Är inte så himla pigg på det momentet. Vis´ska även göra kedjan som vi ska testa på tävlingskursen i helgen. Följ, inkallning med ställande, sättande under gång samt hoppapport.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *