Träning som aktivering

Idag blev det tränat men inspirationen är inte på topp. Vi fick tränat. Hunden blev aktiverad. Om något blev så mycket bättre är svårt att säga. Vi fick till några bra grejer, som några bra sättande under gång, framför allt backande men även i fot. Även i kedja. Några riktigt snygga ställanden samtidigt som hon hade bra fart i inkallningarna och sprang hela vägen in. Fotgåendet var ok, lite bra svängar men en del släpp och tråkig position. Hoppapport gick ok men lite tugg i ingången. Vi gjorde några tungapporteringar som gick mycket bra, skall som gick mycket sämre. Samt några kedjor som gick helt ok.

Äh, det var lite tråkigt. Blött och skitigt och Polka ville ogärna sätta sig i blötan. Hur som helst blev hundarna aktiverade och fick äta lite godis. Imorgon ska vi försöka få till lite ställanden och sättanden samt stagda. Övningar: kasta godis och gör ett ställande ibland på vägen tillbaka. Liknande övningar med sättanden på target. Stadge-övningar från target, ladda lämnande och återgång. Belöna bakom. Även någon kort kedja med inkallning, stadga och sen sättande under gång. Ha koll på momenrutiner!

2014-06-29 14.13.37Tråknovember. Idag fick vi en halv promenad som inte var i regn annars känns det som att det konstant regnar. Svårt att få till motivationen när det hela tiden är mörkt, blött och åter blött. Dessutom känns det inte som träningen går framåt och det är lite svårt att som nybörjare navigera fram bland tips och träningsstrategier. Jag vet lite vad som funkar för mig men det är svårt att veta vad som är bäst för oss. Ibland känner jag att hundträningen fokuserar för mycket på hundens inlärning och för lite på oss som ekipage. Det vore säkert bäst för Polka att aldrig behöva känna sig osäker eller göra fel på tävling men samtidigt kanske det inte är det som är bäst för oss. Jag kanske behöver göra några tävlingar utan att ha pressen att allt ska bli perfekt. Jag tycker det är svårt att balansera vad som är det optimala upplägget för min hund med vad som är bäst för oss som ekipage.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *