En vecka senare.

Jo vi har tränat, men inte skrivit. Höjdpunkterna vi tar med oss från veckans träning kommer från lydnadskursen i torsdags, Tornby-promenad i tisdags samt lydnadsträning i Högby hundhall i söndags. Vi har tränat i flera nya miljöer vilket har varit otroligt nyttigt och svårt. Polka blir lite osäker i nya miljöer men jobbar på, problemen kommer med att hon släpper kontakt och får väldigt dåligt fotgåendet. Just fotgåendet är ett sorgligt kapitel i vår träning, det funkar relativt bra hemma men inte så fort hon blir lite osäker. Behöver tänka lite mer kring detta.

Sen kursen i torsdags fick vi träna gruppmoment, prioleken där det handlade om att släppa leksak och jobba vidare. En kul övning som vi kan göra mer. Träning i söndags var väldigt bra, lite högt tempo mellan men överlag bra träning. Det blir svårt när Polka ska sitta och vänta och titta på men ändå gick det ganska bra. Många bra saker vi fick med oss: det går att springa till rutan även när den står precis invid väggen, bra förståelse för rutan överlag, bra stadga när hon väl kom på vad vi höll på med. MEN, nu behöver vi på allvar jobba mer med våra problemmoment. Om vi fokuserar på treans moment:

Fritt följ – ja vad ska man säga. Vi behöver jobba mycket i nya miljöer och med kommendering. Kanske gå lite längre sträckor när hon känns trygg, många ingångar på plan och starter.

Sättande under gång – känns helt ok, ska mest befästas.

Inkallning med ställande – känns helt ok, ska mest befästas och fokusera på stadga.

Rutan – få till avståndet och framför allt stadgan och stoppet.

Metallapportering – få till ingångarna och avlämningar

Hoppapport – få till ingångar och befästa.

Vittring – mycket jobb kvar, befästa och hitta lugn, lägga in enkla leta-övningar efter fartmoment.

Fjärr – mycket jobb kvar, få till bakåttänk. Flera skiften på rad.

Framåt ska vi nu fokusera på bakåttänk i fjärren, följ på nya platser och med kommendering, vittring, rutan på avstånd och stadga i rutan.

2014-05-11 12.31.23

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *