Vinterträning

Igår var vi för sista tillfället för lydnadskursen i Motala för terminen. Vi fokuserade på fritt följ och jag fick bra feedback på mitt tänk kring att flytta Polkas position i följet. Det var skönt att se att mitt omvända lockande funkade bra även i en ny miljö. Fick sen även en hel del tips på hur jag ska komplettera det träningssättet med att gå lite längre sträckor för att inte tappa flytet. En väldigt bra övning vi gjorde för att få bra fokus, rakhet och rätt position såg ut så här:

Jag sätter Polka nära en vägg, lägger en godis framför och går iväg några steg, säger varsågod, tar några steg när hon kommer in i position, belönar i position eller gör en halt och börjar om från början. Det gav rätt sinnesstämning, position och rakhet så den ska vi fortsätta med tillsammans med omvänt lockande i sittande och kanske även i gående om jag får till flyt.

Imorgon ska vi träna något, vet inte riktigt vad det blir än. Polka löper men det påverkar henne inte så mycket i träningen. Om det blir lydnadsträning beror på vilka som dyker upp. Får vi till lydnadsträning ska jag fortsätta med fria följet, lite transporter, köra omvänt lockande med störning (kommendering, leksaker, ljud mm.), apportering med efterföljande vittringsövningar, fjärr med belöning hos medhjälpare bakom.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *