Löpträning

Polka löper och är lite tröttare än vanligt. Vi hade planerat sök idag men blev ensamma på samlingsplatsen så det blev en trevlig promenad och sen lydnadsträning på klubben. Promenaden innebar mycket träning för Sookie som fick gå i lina, det blev många bra inkallningar varav några med störning från okända hundar. Polka gick lös och hon kommer klockrent på inkallning oavsett löp. Träningen följde planen, vi fokuserade på fritt följ, fjärr och vittring även om vi inte kunde ta hjälp av någon som störning. Det blev i vilket fall väldigt bra träning men i slutet var Polka faktiskt rätt trött, det brukar sällan hända. Följet gick bra, det känns äntligen som jag får till känslan jag vill ha. Vi kommer fortsätta med omvänt lockande och gå längs väggar. Vi började även testa med leksak i vänsterhanden och det kan nog också funka även om hon inte får en lika nära position.

Fjärren gick bra, det var lite blött men vi körde på mattan som som vanligt. Läggandena funkade helt ok, fick lägga lite tid på stadgan för att inte få extra-skiften. Stå-ligg, ligg-stå, sitt-stå och stå-sitt gick riktigt bra idag. Sitt-ligg och ligg-sitt går lite sämre men jag skyller lite på att det var blött och kallt. Hon har fint bakåt-tänk i alla skiften så det är mer att hon inte ville sätta sig (vilket inte brukar vara ett problem) samt att hon lägger sig långsamt (vilket alltid är ett problem). Jag är nöjd med träningen och det känns som skiftena börjar sitta ordentligt. Därefter körde vi vittring där jag gömde vittringspinnarna i högt gräs. Jag fick några fel lyft men de kom en gång när jag la ut de andra pinnarna efter min pinne och en gång när hon “smakade” en pinne men inte bar in den till mig. Det känns som det blev bra träning på bra nivå men att det behövs mycket mer jobb för att det momentet ska kännas stabilt. Jag testade med att göra en apportering sen vända och göra leta-övningar och det funkade bra. Jag tror det är viktigt att lägga ut de andra pinnarna men underlätta att hon letar hela tiden. Det viktigaste för oss att jobba med är förståelse för att det är min doft hon ska leta efter samt att hon inte ska gå på syn. Överlag en bra träning och nu har vi två trötta hundar här hemma!

2014-12-20 13.52.49

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *