Figurant-tätt sök

Idag tränade vi sök med en ny sökgrupp och det blev lite annat än vanligt. Eftersom jag har varit lite rädd för blindmarkeringar har vi fokuserat på att komma in med lösrulle och inte ta fastrullen även om hon inte hittar något. Målet idag var att testa på nya figgar, enbart plocka lösrullar samt jobba med transporterna. Nya figuranter var inga problem, hon märkte inte förrän vid belöningen vilka de var kändes det som. Skicken blev helt ok, vi fick ett konstigt skick där jag inte visste var hon skulle och hon fick leta rätt länge och kom sedan tillbaka till stigen, något som hon knappt har gjort alls förut. Mycket bra och det belönades såklart. Tillslut hittade hon figgen, det kändes som att det var lite väl mycket spring i benen ett tag. Belöningarna kom ibland från mig och ibland från figgen. Transporterna blir oerhört mycket bättre om inte figgen belönar men jag tänker att det är bra att bland för att förebygga att lägga alltför mycket värde hos mig. Det blev ganska mycket belöning idag men det kändes rätt bra överlag. Annorlunda upplägg än vad vi är vana med med en kortare ruta vilket gjorde att vi inte fick plats med några tomslag. Istället blev det upphittande av sex figuranter som var relativt väl dolda. Överlag bra jobbat från oss men jag skulle vilja ha henne lite lugnare och lite mer sök och mindre spring. Samtidigt blir det nog lite lätt så när vi kör ganska korta pass och ganska sällan. Vi får ta tag i det i vår igen men det kändes bra att det inte fanns någon tanke på blindmarkeringar. Jag får nog ta och köra med den gamla rullen då den nya verkar inbjuda mer till blindmarkeringar. Får försöka hitta liknande i annan färg eftersom den gamla är svart och inte syns så väl.

Imorgon blir det en promenad på stan med lite störningsträning och på tisdag får vi nog träna lydnad inne med några träningskompisar. Troligtvis fortsätter vi med våra kampanjer: följ och fjärr samt lägger in några kedjor. Vittringen tror jag blir för svår att köra inne än så den avvaktar vi med ett tag. Vi kan göra några kedjor med hoppapport, sättande under bakåtmarsch, metallapportering med omvänt lockande, rutan och inkallning med ställande.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *