Jullovsträning

Vi har typ jullov. Jag jobbar lite men tar det lugnt i övrigt. Lägger en del tid på hundträning. Vi har varit och tränat korta pass ute i Tornby under julhandeln och konstaterat att mycket störning blir nästan ingen störning för hundarna inser att det är för mycket att hålla reda på. Jag och Polka var till en liten hall i Linghem och tränade med Marianne och Enzo dagen före jul och det gav bra träning och information. Problemet är att när Polka får sitta och vänta blir hon taggad och lite svår att jobba med. Vi behöver göra fler fokusövningar i de situationerna och till träningspasset idag ska vi testa att hon får vänta i ett annat rum. Stoppen i rutan och stadgan behöver mer träning, jag behöver hitta fler sätt att träna stoppen när hon springer bort från mig. Följet går framåt både vid följ vid vägg och med hjälp av omvänt lockande. Jag tror vi bara ska fortsätta traggla på detta sätt så kommer det att lösa sig efterhand. Det enda jag funderar på är hur jag ska jobba med position för att hon inte ska hamna för långt fram. Ska försöka få lite filmat för att se hur hon går egentligen. Vi gjorde lite kedjor och fjärr-övningar men hon låste sig för mycket på belöningen så det blir lite transporter med störning från godisskål istället. Apporteringarna gick däremot bra och jag hjälper henne in vid avlämningarna och slipper då massor av tugg och osäkerhet. Däremot behöver vi jobba på att jag ska ta apporten, kanske börja framifrån.

Så idag ska vi träna på:

  • följ, längs vägg och med omvänt lockande. Lägg på kommando och förbered.
  • fjärr, med person bakom som kan belöna. Med två skålar där jag kan skicka henne åt olika håll.
  • Stopp bort från mig, springa till target där jag stannar henne och kastar boll direkt.
  • Avlämningar framifrån med hjälp av omvänt lockande.
  • Kedja med: hoppapport, metallapport, några steg följ, sättande under (back)gång, fjärr (2 skiften, från sitt – stå – sitt).

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *