Den ljusnande framtid är vår

Det går mot ljusare tider och dagarna blir sakta längre och längre. Idag har vi haft vackert väder och jag tog hundarna på en halvmils-promenad. Ingen träning idag, vi tränade däremot i Högby igår och det gick bra. Jag får ta och utvärdera hundträningen under 2014 i ett annat inlägg. Nu vill jag fokusera på målen för 2015.

10888847_10152637695523237_8413151334710709809_n

Jag tänker att vi har några olika typer av mål att fokusera på.

Huvudmål för oss som ekipage:

 • Ha roligt på tävlingsplan! Det viktigaste för oss nästa år är att få en bra känsla på tävlingsplan och jag tror vi lyckas med det genom att ha väl förberedda moment och bra tävlingsträning. Vi ska bli mer och mer samspelta på plan och Polka ska känna sig tryggare i fler situationer.

Tävlingslydnadsmål:

 • Få alla moment i lydnadsklass 3 stabila
 • Starta lydnadsklass 3 med en bra känsla
 • Få till ett bättre fritt följ!
 • Planera för och påbörja träning av elitmomenten mer strukturerat.

Bruksmål:

 • Skapa stabilitet i momenten i lydnaden i högre klass
 • Fortsätta träna sök och planera denna träning bättre
 • Få till bättre transporter i söket
 • Träna uppletande minst en gång i månaden
 • Starta högre klass sök med bra känsla
 • Lägga ett spår i månaden under sommarhalvåret

Mål för mig som förare:

 • Variera träningen mer! Jag är fortfarande för statisk och ändrar för lite under övningarna, jag behöver bli bättre på att varje repetition ska innebära en liten förändring!
 • Tävlingsträna mer, nya miljöer och nya störningar. Mycket kommendering.
 • Träna mer kedjor.
 • Inte gå så fort fram i träningen. Tänk på att Polka behöver mycket repetition för att få stabilitet i momenten.
 • Fundera vidare på mina uppgifter under momenten och få till fler momentförberedelser.
 • Gå bättre i fritt följ för att hjälpa Polka mer.

Det blev ganska många mål men inga resultatmål. Det känns viktigt för oss att inte tänka resultat, jag har lätt nog att hänga upp mig på resultat även om jag inte tycker de är viktiga – vi tränar ju bara för att ha kul! De flesta målen är dessutom relaterade till mig och det känns som att det är helt rätt för oss. Tävlingslydnaden ligger mig närmast om hjärtat men Polka är så himla duktig i söket och spåret och älskar det så det känns inte vettigt att lägga ned bruksträningen. Nu i vinter fokuserar vi mest på tävlingslydnaden och tar upp brukset när det blir lite varmare, även om vi såklart fortsätter med söket så länge det inte är för kallt. Det känns som vettiga mål, svåra men överkomliga. Med tanke på hur mycket vi har lärt oss under 2014 kommer det nog gå att klara detta med. Det enda som känns svårt att nå är kanske bruksmålen men jag hoppas det kommer gå bra. Nu är det bara full fart framåt mot 2015!

10636158_10152636133393237_4274840100563445745_n

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *