Fritt följ framåt!

Jag märkte när jag skrev årsberättelsen att det var ganska mycket fokus på vårt fria följ och hur det gick sämre och sämre… Tråkigt att skriva då men desto roligare att skriva nu att det går framåt med stormsteg! Vi har kört mycket sittande vid sidan med omvänt lockande och sakta börjat gå framåt – det sista med varierat resultat. Men efter två veckor av omvänt lockande vid sidan har det börjat funka ordentligt! Jag har tänkt mycket på exakt var jag vill ha henne och haft lite problem att få henne att inte gå för långt fram. Vi har även kört en del klossträning vilket varit oerhört hjälpsamt. Idag körde lite träning hemma i köket (i semesterklädsel 😉 ) och Daniel filmade lite. Jag är så himla nöjd med hennes position och vänstersvängar! Någon gång tittar hon på godishanden men mest håller hon koll på mig. Det är precis så här jag vill ha det! Vilken härlig känsla att svänga och hon bara svänger runt bakdelen och hänger med!

Nu gäller det att fortsätta träna detta. Jag tror att vi behöver just denna typ av träning, först hemma sen ute och sen på ny plats. Viktigt att tänka på är nog att fortsätta med klossträning och se till att hon går rakt och inte överkompenserar i halterna. Efterhand ska vi börja med stegförflyttningar som jag inte heller tror kommer bli några stora problem utifrån vad vi har nu. Det känns som hon har fattat positionen och då är allt väldigt mycket enklare.

Vi fortsätter även jobba med fjärren men vittringen har blivit lidande. Vi behöver träna mer vittring eftersom det kommer kräva många repetitioner för att kännas stabil. Även rutan behöver jobbas med fortsatt, vi behöver stabilisera position och få ut avstånd. Min tanke är att köra några lydnadsklass 2 i vår för att få lite tävlingsvana och därefter starta trean när alla moment känns stabila, när det blir är nog helt omöjligt att avgöra. Hur som helst känns allt mer möjligt nu när jag ser framstegen i följet!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *