Problem och någon slags helhet.

Vi var i Linghem idag igen och tränade. Krypet gick inge vidare, fotgåendet är rakt men jag tappade henne i sidled och hon gick för långt fram. Alla problem kommer inte lösa sig av sig själv. Det visste jag väl egentligen men det gick så himla bra hemma så hoppades jag att mer skulle falla på plats. Men såklart, på ny plats med lite mycket stress kom problem tillbaka. Hur som så har vi ett verktyg som funkar bra, det handlar mest om att få det stabilt. Jag behöver blanda att köra ordentliga omvända lockanden och gå lite sträckor med blicken framåt. Blir till att skaffa en spegel! Vi körde även en kedja som gick ok. Vi gjorde läggande under gång, inkallning (hon ställde sig i lämnandet), metallapportering (med bara lite hjälp i ingången!), samt en fjärr på matta på säkert 8 m avstånd. Där stod “TL” lite väl nära och hon ville kolla lite på henne men gjorde ändå helt ok skiften (ett dk behövdes i början). Men skiftena var som sagt bra! Sen skickade jag henne på belöning hos TL vilket kändes helt rätt efter hennes osäkerhet. Vi tränade även lite ruta vilket gick bra men vi behöver öva mer läggande på avstånd med och utan target/belöning bakom. Kedjan gick ok men hon var speedad överlag under passet och jag lugnade ned henne för dåligt så hon stimmade runt lite mycket.

Tillbaka till krypet. Skitmoment. Vi får gå tillbaka ett antal steg. Det första viktiga är att skapa trygghet och lugn. LUGN. Just nu blir hon stressad och springer ifrån mig. Hon har bra krypteknik men inte position. Så steg ett blir till att köra mycket koncentrationsövningar före, under och efter. Mycket belöning och mycket rätt och lite fel. Imorgon kör vi nog lite uppletande på klubben och lite lydnad. Ska nog köra skall, framåtsändande, följ och vittring.

Jag är lite sugen på att ut och tävla igen i klass 2. Kanske siktar på en tävling i mars? Vi behöver öva mer helheter och få till följet innan det är dags. Samtidigt känns flera moment mer och mer säkra så vi behöver mest fokusera på nya planer och miljöträning samt helheter för att lyckas rätt bra i klass 2. Vore skönt inför debuten i trean att ha gjort några bra starter.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *