En första ridhusträning!

Igår var jag och Polka iväg och tränade i ridhus för första gången. Det var en mycket trevlig upplevelse och Polka tyckte det var väldigt roligt. Vi inledde med lite enkla kontaktövningar som belönades med kamp eller godis. Sen körde vi lite fotgående och det gick ok, hon tappade lite position och lite kontakt men det funkade relativt bra med tanke på att jag gick lite längre sträckor. Det som var väldigt bra var att jag hittade en momentförberedelse genom att byta en godis mellan händerna bakom ryggen, eller i alla fall lotsas byta. Vi hade ganska mycket störning men det klarade hon jättebra!

Vi gjorde en platsliggning som Polka gjorde väldigt bra, inget nosande alls! Trots att det låg hästbajs framför henne. Superfint fokus! Vi körde även liten kort krypövning som gick ok, sen körde vi fjärr. Fjärren på matta var väldigt bra, många fina skiften. Däremot upptäckte jag att utan matta var många skiften svårare, t.ex. stå-ligg där det blev en framförflyttning. Så nu har jag en ny plan, skiften på långa avstånd med matta mellan åt men framför allt mycket träning utan matta eller först med matta och sen utan, på kort avstånd. Efter detta blev det rutan vilket gick mycket bra, det var inget nosande utan fokus på mig, bra fart ut till rutan, helt ok position även utan target och fin stadga. Hon har svårt med läggandet i rutan så det behöver vi jobba med. Fin stadga även när jag gick samt bra  inkallning, dock behöver vi jobba med positionen på vägen in. Vi gjorde några inkallningar med ställande vilket funkade super i det mjuka underlaget och det blev långa stoppspår. 😀

Sist körde vi en kedja med kort följ (lite längre än vanligt, lite bristande position), inkallning, apportering, rutan och sättande under gång. Mycket bra utförande i alla moment, inte ens något tugg i apporteringen! Det var lite tungt i transporterna, där jag tycker hon tappade energi och glädje så vi behöver jobba med trygghet och belöningar av transporterna. De tävlingsmässiga belöningarna funkade mycket bra och hon har superfint fokus under och efter, det är bara i själva transporten som inte är bra. Ändå är jag nöjd med en bra kedja och hon gjorde momenten fint utan osäkerheter.

10712841_10152639607408237_2265014564365410093_nFick några fina kommentarer av de jag tränade med och jag inser att vi har utvecklats ganska mycket. Och framför allt att vi har kul på plan och att jag inte behöver korrigera henne i träningen utan att vi alltid har andra lösningar. Det känns bra. Samtidigt finns det flera saker under träningen som gör henne obekväm. Speciellt när jag bär saker, så som mattan, targeten eller flyttar hennes handduk. Allt sånt är läskigt tycker hon, även om hon älskar mattan när den väl ligger på marken. Det kanske är något vi behöver jobba lite med ibland för att inte skapa onödiga osäkerheter. Fina Polka! Så fint fokus hon hade igår.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *