Tävla?

Imorgon är sista anmälningsdag till en tävling i närheten om tre veckor. Jag funderar på att anmäla. Det känns som vi behöver ut och testa våra vingar igen. Vi har inte tävlat sen i oktober (?) och det vore skönt att kolla av hur svårt det skulle vara på plan igen. Det som vi har jobbat med och som borde vara bättre är våra transporter, mindre tugg och bättre ingångar. Det som är sämre just nu är positionen i fria följet. Vi tränade idag i ridhuset och vi hade bra kedjor men riktigt dålig position i följet även om vi inte gick så långa sträckor.

Grejen med vår nuvarande status är att momenten i sig inte är svåra, det är tävlingssituationen som är jobbig. Vi har dessutom fått problem med Polkas motivation att jobba sig genom långa kedjor. Vi körde flera korta kedjor idag men vi behöver lägga upp en plan för att kunna förlänga dem ganska snabbt och belöna mer då. Om vi anmäler oss har vi tre veckor på oss att öva mer på kommendering, position i rutan, ett följ med kommendering utan att helt tappa position, nya (ridhus)miljöer och läggande under gång. Apporteringen, inkallning, fjärren känns rätt bra nu. Hon tappar lite ingång men jag ska hjälpa henne mycket på tävlingen så för den sakens skulle bör det inte vara något problem. Hoppet är ett enkelt moment för oss, men vi behöver öva på det igen eftersom vi inte har gjort det på ett tag. Platsliggningen känns stabil även om hon nosade lite idag och nedläggandet händer efter två kommandon.

Vi har lite att öva på men jag tror det vore bra att kolla av snart var vi ligger så vi kan fortsätta jobba framåt och ha som mål att köra någon högre klass sök senare i vår. Tills dess behöver vi lite tävlingsvana!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *