Glad hund!

Idag var vi i Näsby och tränade tillsammans med några andra. Det blev fokus på följet till att börja med och det kändes rätt bra. Först gjorde vi en ingång på plan och det var mycket mindre problematiskt än vad det hade kunnat vara med tanke på byte av underlag, utlagd störning och folk på plan. Mycket bra! Sen körde vi mycket följ med omvänt lockande och lyckades få till en bättre position igen. Vi gjorde några lite längre följ och visst, hon tappar position men inte lika mycket längre. Vi gjorde några apporteringar och inkallningar där jag belönade fart tillbaka och det funkade bra. Vi behöver dock lägga lite mer belöning på ingångarna också. Testade med bollbelöning på ingång med apport och det funkade mycket bra. Ska göra det lite mer för att skapa lite roligare ingångar och mindre tugg.

Vi körde sen en hel del rolig rutan-träning! Med och utan target och även lite omdirigeringsträning. Allt gick mycket bra tycker jag. Det enda som störde i rutan var när den hamnade i kedjor, då fick jag inte samma distinkta stopp utan det blev lite extrasteg. Dock inget nosande utan bara lite fördröjande effekt på kommandot. Vi körde några kortare och längre kedjor med kattmatsbelöning. En kortare kedja med följ, inkallning och transport, en lite längre och en rätt lång med kort följ, inkallning, läggande under backande, apportering, rutan och fjärr. Det enda som är problematiskt i kedjor nu är våra lägganden. Vi hade jättefina lägganden utanför kedjorna i början, sen la jag in dem i kedjor och direkt blev de problematiska. Vi behöver öva jättemycket lägganden utan ögonkontakt. Efter träningen gick vi en runda och Sookie fick springa i lina medan Polka var lös. Mycket trevlig promenad och hundarna skötte sig fint!

2015-01-25 14.04.39

Nu ligger båda hundarna och sover nöjt. Imorgon är det tävlingsträning och min plan är att lägga in några belöningar under tiden för att stärka upp henne och sen stor belöning efter. Min plan är att visa henne en kattmatspåse och lägga den i en ficka så hon hela tiden dras mot mig. Vi gör nog bara platsliggningen och inte sittande i grupp. Sen gör vi ett kort följ som jag nog belönar ur handen i en halt. Om hon tappar kontakt ska jag springa ifrån henne och socialbelöna att hon hänger med. Jag ska gå vänligt och förbereda svängar och mumla lite uppmuntrande mellanåt. Därefter gör vi en inkallning där jag lägger in ett leende och fotkommando när hon är nära.  Sen är det egentligen läggande under gång men vi skippar det denna gång och gör istället en apportering där jag hjälper henne in i position. Rutan på dryga 10 m där jag kan lägga i ett bra när hon stannar. Hoppet är inte så mycket att säga om och fjärren gör jag nedläggandet snett vid sidan och ber ev. TL att belöna bakom efter. Därefter gör vi en transport och under denna belönar jag med kattmaten. I förberedelserna ska vi köra en del följ med fokus, läggande i fotposition och lite stadge-övningar.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *