Glad tävlingshund, slarviga moment

Idag var det träningstävling i Näsby ridhus. En mycket trevlig och avslappnad tillställning som gav mycket bra träning och bra input. Jag försökte få det så tävlingsmässigt så möjligt, så först blev det en platsliggning på tre minuter som gick bra. En gång nosade hon men i övrigt låg hon fint. Vi behöver dock öva på nedläggandet, det ordnade sig genom att jag gick lite ur position denna gång. Därefter fick Polka gå till bilen en kort stund medan jag förberedda mig lite och därefter körde vi en kort uppvärmning med ingång i ridhus och flera mycket fina transporter. Utmanade henne lite också genom att gå nära saker hon var nyfiken på och jag fick till många bra repetitioner.

Uppvärmningen blev en blandning av enkla fokus-övningar med lekbelöning, korta inkallningar, fokus under backande och olika följ-övningar. Väl inne på banan gjorde vi en uppställning för följ och får till ett ganska bra fritt följ. Går lite längre än vad jag tänkte men är lite överraskad över hur bra det funkade. Visst tappar hon lite position med inte farligt. Inkallningen gick bra, jag hjälpte henne med ett fotkommando när hon närmade sig. Rutan blev lite problematisk, hon hade siktat in sig på något annat när vi gick följet och klarade inte av att hitta rutan. Det blev två omdirigeringar innan jag bestämde mig för att det var ok, även om hon inte var i rutan. Hon tog omdirigeringarna mycket bra och hade fin stadga i ställandet i omdirigeringarna. Behöver dock jobba med positionen i rutan och att reagera snabbare på ställandet i första rutskicket. Apporteringen gick fint, hjälpte henne in till sidan med handen och det var lite tugg men inte mycket. Hoppet gick bra, hon var dock lite misstänksam till själva hindret som inte såg ut som det brukar. Sist gjorde vi en fjärr som gick sådär. Hon var glad genom hela men börjar med ett felskifte och går från ligg till stå, har sen lite svårt att sätta sig men gör sen två bra skiften. Hon får belöning hos TL och sen går vi en transport och i den kommer storbelöning som vi sen fortsatte utanför plan.

Det som var skönt var att hon var glad genom hela. Hon nosade lite i lämnande i inkallningen men i övrigt tyckte jag inte att2015-01-15 17.38.38 vi hade några lugnande signaler. Hon kändes trygg och hade kul genom hela, även när det blev lite fel i rutan och fjärren så kändes hon trygg! Så himla bra! Jag höll mig ganska lugn och fick med alla momentförberedelser jag hade tänkt använda. Det var roligt att se att följet gick så pass bra och att transporterna funkade mycket bra. De sociala belöningarna var superbra!

Det som vi behöver jobba vidare med är nedläggande in fotposition (ska köra med matta och belöning framför i massa olika situationer), position i rutan (target, olika avstånd), ställanden i rutan (ställanden under sändande i kedjor), fjärr (framför allt första sättandet) samt läggande under gång. Men det känns lite som att så länge har kul kan man ta att det blir lite fel i momenten, även om vi såklart jobbar vidare på det. Imorgon blir det vilodag, på onsdag får vi köra ett pass i Sixtorp Dogpark, på torsdag är det lydnadskurs och sen hoppas jag få till träning i nytt ridhus i helgen.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *