Fredag.

Idag blev det en hel del promenader i solen och hundarna fick vara ensamma en stund. Inte så populärt enligt Sookie. 2015-01-30 11.16.49Det blev en stunds träning i eftermiddags med fokus på lägganden, kryp och position. Det gick helt ok, behöver befästa lägganden med omvända lockandet lite mer men det verkar funka. Jobbade med vårt problem att hon hellre ställer sig än sätter sig i första skiftet i fjärren. Vi behöver fortsätta med det och göra det ännu lite lättare så det alltid blir rätt på första försöket.

Imorgon och på söndag blir det träning i ridhus. Min tanke är att vi börjar med gruppmoment men att jag går och belönar fokus och belönar nedläggandet. Jag tänker även belöna ingång på plan ordentligt. Sen går vi ut och börjar om med ingång på plan, och gör lite uppställningar och påbörjar ett följ. Vi övar sen lite lägganden, i position och under gång. Samt lite längre följ än vad vi brukar. Lite kommendering vore bra om det går att ordna båda dagarna.

På söndag blir det lite fler som hänger med så då får vi lite mer störning. Då kör vi också lite ingångar på plan och ställa upp för lite följ och lägganden. Vi kommer båda dagarna köra lite kedjor, bra kedjor att testa om tid finns:

  1. påbörja ett följ, inkallning med belöning
  2. inkallning, rutan, belöning på ställandet.
  3. inkallning, rutan med target, apportering med belöning.
  4. kort följ, läggande under, gång belöna läggandet.
  5. kort följ, inkallning, läggande under gång, belöna läggandet direkt.
  6. rutan med target, apportering, fjärr.
  7. kort följ, läggande under gång, inkallning, rutan, apportering, fjärr. (här kan jag lägga in lite små belöningar under kedjans gång och stor belöning i slutet)

Annat att tänka på är att vara mer noga med momentförberedelser, att belöna transporter och att tänka på att hetsa henne på belöningen före kedjorna. Jag ska även hjälpa henne i ingångarna i inkallningar och apporteringen. Jag måste även sluta att se på henne så mycket i momenten.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *