Omtänk

Tack vare bra träningskompisar fick jag tänka om idag på träningen. Vi gjorde visserligen lägganden, rutan, ingång på plan och en del följ, men sen fokuserade vi lite på kommendering istället. Läggandena funkade inte alls med belöning framför/bakom, det enda som funkar där är det omvända lockandet. Strategin är därför att göra massa repetitioner med omvänt lockande för att få till rätt beteende. Sen kommer det nog funka i kedja också. Rutan behöver vi fortfarande jobba med och lägga belöning i rutan och få värde för att spring hela vägen ut även om hon upptäcker att det inte ligger någon target där. Ingångarna på plan funkade bra i början men under kommenderingen blev hon lite osäker och tyckte det var lite läskigt att gå in så nära folk. Jag påbörjade ett följ och sen blev det finbelöning så förhoppningsvis motverkade vi känslan lite och nästa uppställning var mycket bättre. Kommenderingen i följet bekom henne inte så mycket och hon gick relativt bra. Hon tappar position men släpper aldrig länge. Behöver belöna upp följ-kommandot för att säkra upp fotgåendet lite mer. Läggande under gång funkade bra även efter en inkallning och rutan blev bra. Vi gjorde en fjärr där hon hade lite för stort fokus på TL men å andra sidan lämnade hon aldrig sin position. Eventuellt var det situationen tillsammans med Anki som har varit liknande flera gånger som gjorde att hon la fokus bakåt så mycket. Nästa gång ska hon inte få belöning hos TL! Vi gjorde även en apportering som blev mycket bra med väldigt lite tugg trots kommenderingen. Jag måste dock öva mer på att inte titta på henne under momenten, jag har blivit så slarvig med det i och med att vi inte tävlat på länge. Mer fokus på mina uppgifter nästa gång! 2015-02-01 15.50.36

På eftermiddagen var vi ute en sväng och pulsade i snön. Det har kommit rejält mycket snö senaste dagarna. Det ser mysigt ut men lite jobbigt för långpälsade hundar. Imorgon blir det lugnt på träningsfronten. Kanske kör lite kryp inne och framåtsändande om det är möjligt i trädgården. Tisdag kör vi lydnadsklass 2 med belöning i kedjan och fortsätter lägga belöning i lägganden och rutan. Stärk upp följ-kommandot och tänk på mina uppgifter mellan varje moment och se inte på hunden!!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *