Tävlingsträning och detaljer

Igår var vi iväg på kurs och planen för kursen var tävlingsträning med kommendering. Vi gjorde först en ingång på plan med uppställning, transporter runt intressanta föremål, fritt följ, hopp över hinder, och fjärr. Ingång på plan gick bra, hon ville däremot fram till lite saker i början av transporterna men eftersom hon var i koppel lyckades hon inte och slutade därför snabbt. Fria följet gick relativt bra, vi gjorde ett antal helt om marsch vilka blev bättre och bättre. Hopp över hinder funkade superbra, vi gjorde enbart ett återhopp för att det skulle bli bra med tanke på misslyckandet på tävlingen. Vi gjorde även lite svårare transporter som både lyckades men även misslyckades. Vi behöver verkligen jobba på att låta bli intressanta saker på plan. I fjärren la hon sig dåligt men gjorde ett fint uppsättande och fick då sin belöning på plan. Jag var lite slarvig med belöningen och den kom lite sent men i övrigt blev det rätt bra.

Efter detta tränade vi fjärr med störning bakåt och godisskål bakom. Det blev ett nyttigt pass där nästan varannan belöning kom från mig eftersom hon hade för mycket fokus bakåt. Bra träning som vi ska fortsätta med. Jag fick även lite mer tips kring nedläggandena som ser bra ut med omvänt lockande utifrån men hon blir lite sned ibland. Jag ska jobba med att variera belöningen så den ibland ligger framför och ibland kommer utifrån. Funderar även på att lära in läggande under gång med hakan i backen men vet inte riktigt hur jag ska lära in det eftersom vi inte vanligtvis shejpar. Men hakan i handen kan vara bra att lära in i vilket fall och därifrån till i backen bör inte vara alltför stort steg om vi använder en liten target.

Idag blev det ingen träning men imorgon ska vi iväg till ridhus och träna på kvällen. Min plan är att träna störningsträning med transporter, vittring, inkallning med ställande och kanske lite ruta på långt avstånd? Vore nog bra med någon slags stadge-övning i liggande också.

I

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *