Ny-träning

Det känns lite som att börja om på nytt. Vi hade rolig och helt kravfri träning ett par dagar. I måndags tränade vi inget men igår var vi i Naterstad ridhus och tränade tillsammans med Elin och Jenny. Det blev bra och rolig träning! Först gjorde vi störningsträning med saker på plan först i koppel och sen under följ. Godis var svårast att låta bli men det blev bra träning och vi ska fortsätta med denna typ av träning i olika varianter. Sen tränade vi vittring och det blev mycket bra träning det med. Vi gjorde långa roliga skick till rutan och lite inkallning med ställande. Inga kedjor eller kommendering men bara bra träning i övrigt.

Idag blev det lite träning hemma i Sixtorp Dogpark och det blev rolig och givande träning även idag. Vi fick till bra följ och testade lite stegförflyttningar. Höger och bakåt går bra, vänster har vi inte jobbat med så det är kvar att göra. Det blev fint flyt idag och i princip all belöning kom från armhålan vilket det känns som rätt lösning just nu. Vittringen blev superfin, hon hittade rätt pinne även om jag gömde pinnen på ett lite svårare ställe. Hon tuggade inte heller och gick fint in i position.Hon är slarvig med pinnarna så det behöver vi jobba på men jag är nöjd med att hon letar så bra.

Här kommer en liten film med finare följ än klädsmak på föraren! 😉

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *