Miljöträning

Igår var jag och hundarna till fritt följ för att testa en ny plan och lite nya träningskompisar. Polka tyckte det var lite konstigt men platsen gick mycket bra, inget nosande och fin stadga! Jag måste bara se till att balansera stadgan med uppsittet så jag inte tappar det helt. Därefter tränade vi ganska nära ett annat ekipage och fick till fin stadgeträning då de gjorde inkallningar och fick kommendering. Vi gjorde en del läggande under gång, tränade hopp och ruta samt fick kommendering under en fjärr. Det var en ny person som kommenderade och det reagerade Polka en del på men hon klarade det ändå helt ok. Jag tror däremot att jag går lite för försiktigt under kommenderingen och ska försöka få till lite mer pondus men kanske inte så mycket snabbare. Rutan gick riktigt bra, jag gjorde den första gången direkt i en kort kedja och det var inga problem alls att få till en bra position och ställande. Vi gjorde även några riktigt långa skick och det var heller inga problem. Därefter tränade jag läggande och stadga i rutan och hon var mycket duktig. Redan börjar jag märka av att vår kampanj på stadga lönar sig.

Läggande under gång går helt ok nu jag tror det är viktigt att gå rätt sakta och förbereda henne bra. Planen vi var på var väldigt fin, torr och bra, så det är nog helt annorlunda i blötare underlag. Vi fortsatte sen lite inne och fick till bra kryp men jag kan nog se till att hon är lite lugnare och göra lite mer fokus-övningar före och under krypet för att få ned intensiteten lite. Vi gjorde även några fjärrskiften i lokalen inne där det var en del störning bakom men det bekom henne inte mycket. Hon fick lite mycket förflyttning men med mycket stadge-fokus blev det rätt bra.

Idag blev det bara promenader och några fjärrskiften i köket. Polka fick göra några inkallningar med ställande och springa efter boll bakom några gånger och det gjorde hon fint och med mycket engagemang. Hon är väldigt glad nu och känns som att hon ofta kommer och tycker att vi ska göra saker. Jag tror även hon gillar att det börjar bli vår! 😀 Imorgon är det träning i ännu en ny miljö men denna gång med kända människor. Jag tror vi ska köra någon kedja och belöna upp läggande under gång och fjärr. Det som känns viktigt att få kommendering på är följet, läggande och fjärr. Istället för inkallning kommer vi köra en stadge-övning. Vi ska även fokusera lite mer på brukset, skall på pall, tungapportering och framåtsändande. Krypet fortsätter vi med inomhus eller på väldigt torrt underlag. Vi får se vad vi hinner med, det blir även träning på måndag fast då i ridhus!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *