Spontansök

Vi blev tre hundar som tränade sök idag i trevligt väder. Vi valde en flack ruta och Polka var först ut. Det blev fyra figgar i de olika hörnen. Polka var supertaggad och sprang glatt under skicken. Jag testade att göra en del omvänt locksökande för att få henne lite lugnare och det funkade relativt bra. Figgarna fick även belöna med ett litet godissök för att lugna ned henne. Hon hittade alla figgar men jag var lite för ostrukturerad och det blev därför lite flackigt emellanåt. Ett skick blev alltför långt och hon kom inte direkt på inkallning. Hon valde även att gå bakåt för att komma tillbaka med lösrullarna men hon höll fint kvar dem överlag.

Hon var väldigt glad idag! Transporterna var helt okej, hon går ifrån mig lite men håller sig relativt bra nära. Funderar på att köra med koppel någon gång snart eller belöna på mer olika ställen. Hon stannade och drack vid en pöl men jag gjorde ingen grej av det. Det är något vi behöver jobba med och något som vi kanske kan ta upp på sökkursen i påsk. Samma sak med en hare som sprang ur rutan precis när jag skulle skicka Polka. Det störde henne och hon ville kolla av doften men fortsatte sedan att jobba. Intressant att testa hennes reaktion. Skönt att känna att hon fortsätter jobba trots störningen även om hon tappade fokus lite. Bra att veta! Det var skönt att köra ett pass sök igen och Polka älskade det! Eftersom hon varit så pigg har det varit svårt att trötta ut henne men idag var det äntligen helt lugnt och hon var helt nöjd. Mer nosarbete för att få ut all energi helt enkelt. Imorgon blir det nog ingen särskilt avancerad träning men på fredag efter jag har skickat min text till mina handledare planerar jag att ta ett ordentligt pass. Veckans nya miljö tar vi på söndag då det är tävlingsträning. På lördag planerar jag att göra ett spår med hundarna och då ska vi även på en föreläsning i tävlingspsykologi.

Vi har lite kvar på transporterna men engagemanget är det inget fel på!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *