Omtag

Jag har tappat sugen för lydnadsträningen just nu så det blev inga kedjor idag. Istället tillbringades dagen med föreläsning i mental träning och mycket hundprat. Det var en trevlig dag även om hundarna inte tyckte det var så roligt. De fick visserligen en rejäl promenad och rastningar under dagen samt nya leksaker och halsband, men det blev rätt mycket väntan. När vi kom hem fick de ännu en promenad och jag la ett kort godisspår till Polka. Tanken är att få ned intensiteten och få upp noggrannheten. Hon blir väldigt exalterad när jag går ut och lägger spåret vilket säkert bygger på upphetsningen. Jag körde i koppel och halsband idag för att få bättre kontroll av farten och riktningen. Efter halva sträckan kom jag på att kopplet borde gå under magen så då bytte jag och fick en bättre näsa. Det går fortfarande för fort men jag hoppas att det kommer gå bättre efter hand när hon inte får någon stor slutbelöning utan belöningen kommer i spåret. Vi gjorde ju ett spår i fredags som gick helt ok men med alltför hög intensitet. Hon spårade vid sidan av spårkärnan men hittade ändå alla pinnar. Det spåret var nog 450 m med fem apporter, dagens spår var nog 150 m med enbart en slutapport. Båda spåren hade ganska många vinklar för att göra henne mer uppmärksam.

Jag har massor av tankar med mig sen föreläsningen men jag behöver lite mer energi för att kunna processa dem. Förhoppningsvis kommer vi kunna få igång en studiecirkel om mental träning framåt. Jag återkommer i ämnet. Dock är det tävlingsträning imorgon och tävling nästa vecka. Jag är inte alls sugen men det är bra träning. Mitt fokus är mest just nu på avhandlingen. Jag tycker det känns helt ok att ligga lite lågt i träningen ett tag. Imorgon ska jag fokusera på att ge trygghet och glädje med lyckade moment. Det spelar ingen större roll hur det går utan fokus är på att ge känsla av att det är tryggt på tävlingsplan. Vi tränade förresten framåtsändande och skall i fredags också. Det gick ganska bra. Vi behöver dock nya planer med längre sträckor men det kändes som att hon förstod vad jag ville ha ut av henne.

2 Comments on “Omtag

  1. Jag hittade den blogg idag 🙂
    Du får förklara mer om studiecirkeln när ni kommit på något mer om den, kände mig lite förvirrad igår när ni frågade 😛

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *