Paus

Så mycket planer vi hade denna vecka. Kurser, samträningar, privatträning och tävling. Inatt blev Polka dålig, vet inte vad som hände men hon verkade ha något som satt sig på tvären i halsen. Framåt frukost hostade hon upp en godisbit och sen efter det har hon endast hostat och harklat när veterinären klämde på halsen. Hon är pigg och glad även om själva undersökningen med röntgen inte var så rolig. Hon fick två typer av medicin och verkar nu helt opåverkad av händelsen. I vilket fall är det karens på medicinen och för säkerhetsskull ska vi avhålla oss från att träffa andra hundar på ett tag om det mot förmodan skulle vara något smittsamt.

Så idag har vi tagit det lugnt (och tråkigt om ni frågar Polka!). Ingen träning och korta promenader. Sookie klagar inte och Polka sover igen nattens missade timmar med sömn. Vad vi gör de kommande dagarna beror på hur Polka mår men fortsätter hon vara lika pigg behöver hon nog aktiveras. Det blir nog lite spår och lugn lydnadsträning. Vi var på brukshundsklubben i måndags och körde lite brukslydnad. Skall på pall gick bra! Det känns som att det är på väg att lossna. Följet gick helt ok lite halvdassig position men bra engagemang och fokus. Inkallning med ställande funkade jättebra – på kort avstånd. Mycket sämre på längre. Vi behöver börja öka successivt där och ta med bollkastaren. Vi körde även hopp som funkade bra. I slutet gjorde vi lite kryp som gick rätt bra, men då var hon ganska lugn vilket nog hjälpte rätt mycket. Bra låg position och höll sig relativt bra i fotposition. Vi gjorde även lite tungapportering som innehöll fint engagemang och superbra spring men sämre upptag. Vi behöver öva upptagen på kortare avstånd för att få till lite mer bestämt upptag. Avlämnandena är ok, vore kul med lite mer lyftade öron men jag tror det kommer efter ett antal superbelöningar. I går blev det mjukost vilket var uppskattat.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *