Att tänka efter (fast helst före)

Mest har vi promenerat hemmavid och tagit det lugnt, härligt i skönt i väder! Vi har tränat lite brukslydnad hemmavid senaste dagarna och det har slagit mig hur viktigt det är att tänka efter hur vi ska träna varje moment. Jag fick en del dåliga utföranden eftersom jag inte hade en (väl) uttänkt plan. Det är ingen idé att vältra sig i problem jag skapade utan istället gör vi en utvärdering av momenten och fundera på hur vi ska hantera dem.

Fritt följ – vi övade lite idag och jag tror vi behöver stödja positionen med omvänt lockande ett tag till, lägg in pass med musik och försöka hitta ett bekvämt och bra sätt att gå. Jobba vidare på backandet och efterhand lägga in vänsterförflyttningar. Mer störningsträning och lägg in lite mer uthållighet emellanåt.

Inkallning med ställande – Jobba med avstånd! Börja med att förlänga avståndet försiktigt. Både lämnande och ställande samt raka inkallningar är viktiga.

Framåtsändande – gå inte för fort fram! Börja jobba med hela momentet! Gå några steg följ med bra kontakt, skicka till riktningsvisare, därefter gå direkt vidare till ett saktagående. Sakta ned med linan om det går för fort. Behåll en riktningsvisare längst fram ett tag till. Så här ska vi köra minst en vecka och sedan utvärdera vad nästa steg blir.

Kryp – Åh vad bra det går! Jag hade en plan om att gå snett åt höger för att få henne att inte dra sig åt vänster men då uppmuntrade jag visst henne att dra sig framåt/höger istället. Dumt. Så nu går jag rakt istället. Jobbar mycket med omvänt lockande för att få ned intensiteten och belöning utifrån. Jag kan även använda vinklar för att få ned hastigheten lite (och dessutom förbereda oss för elitklass! ;))

2015-03-11 17.17.11

Skall – Går också väldigt bra just nu. Vi kör på pall och gör hela momentet så det kan vi börja lägga in i kedja. Får fundera på hur jag ska göra med mitt omvända lockande men just nu verkar det funka.

Tungapportering – ännu en dum grej som kommer av att inte tänka. Jag gjorde apporteringar i fullängd och fick dåliga upptag med bra bärande. Så efter lite tänk testade jag några korta apporteringar och fick klockrena upptag men då gjorde jag inga avlämningar utan tog den bara direkt när hon kom. Så ny plan är att inte göra så långa apporteringar och kanske blanda med långa fast att jag få sätter henne bakom apporten så hon inte behöver springa ut.

Hopp – vi behöver träna fullhjödshopp men jag är lite försiktig med det när det inte är ljust ut eftersom jag är lite rädd för att hon ska missbedöma avståndet med tanke på skuggor. Hon är lite rädd för skuggor och blir extra försiktig i vissa moment när vi tränar i strålkastare på klubben. Det är ingen stress med detta moment eftersom vi inte har problem med det och vi kan lösa det när våren kommer.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *