Bruks, igen.

Vi tränade en liten stund hemmavid idag igen. Polka har inga konstiga symptom så vi tränar på. Det blev ett 30min pass på baksidan med fokus på brukslydnad. Fria följet gick rätt bra faktiskt, hon varierar en del i position men jag tog hjälp av omvänt lockande och jag tycker det hjälper. Trots att hon nog var väldigt hungrig så fokuserade hon inte allt för mycket på min hand. Hon var relativt rak men vi behöver jobba vidare med position med hjälp av omvänt lockande och belöna från armhålan mellan åt. Vi kan även börja jobba med aktivt med backande och lägga in omvänt lockande för att få ned frustrationen, hon har en tendens att nysa i stegförflyttningarna vilket är första steget mot att ljuda.

Det blev inte så mycket inkallning med ställande, gjorde en kort inkallning med ett ok ställande. Framåtsändandet gick ok, bra fart och fin attityd. Mängdträning är nog vad som krävs nu samt lägga in lite mer störning (t.ex. kommendering som vi ska strunta i). Skallet gick sådär idag, vet inte riktig vad som hände men det kan ha varit att vi var lite osynkade i uppställningen på pallen men hon kom inte riktigt igång och skälla. Andra omgången som är med på filmen blir bra. Hon blir lite störd av ljud i bakgrunden men skäller med alla fötterna i marken och studsar inte ur position. Tungapporteringen var blandad kompott. Jag behöver höja henne mer innan första skicket och se till att det blir bra direkt. På avlämningarna ska jag testa att lägga belöningen på maken för att få tanken att sitta still. Samt inte luta mig så mycket över henne. Alternativt sätta henne på pall först med metallapporten så hon vet vad hon ska göra innan vi kör med tungen. Krypet blev också rätt bra, jag gillar att hon har blivit mycket lugnare. Högersvängarna funkar inte så bra, jag behöver tänka på att svänga saktare för att hon inte ska bli stressad och resa sig för att hinna med. Tycker hon generellt håller sig lägre numera. Hon kröp lite högt några gånger men det kan ha berott på att det var lite blött där. Men överlag bra kryp! Jag missade att hon var lite hög några gånger men de gångerna var hon samtidigt lite snabb vilket jag höll koll på så det var inga problem, men bra att hålla koll på. Snabb hund = troligtvis hög hund.

Kedjor, vi behöver göra mer kedjor. Jag tycker det är lite trist med kedjor och undviker det därför men vi måste jobba mer med det. I brukset kan vi göra kedjor med: lägganden i fotposition, uppställning på pall, inkallning/inkallning med ställande, lämnande med stadge-övning, följ, hopp. Nästa pass, då får vi tänka kedjor. Funderar på att lägga in någon fyrkantsövning med ett moment i varje hörn som kedjeträning, det brukar kunna vara lite småroligt.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *