Tillbaka på banan

Igår var vi på brukshundsklubben och tränade brukslydnad. Det var mycket som var bra men även en del saker som kunde blivit mycket bättre. Fria följet var lite tråkigt, jag fick rätta till hennes position ofta både med mycket vänstersvängar och omvänt lockande. Vi gjorde även några ställande med lite längre avstånd som gick ok, första stoppet var inte bra men andra var mycket fint. Vi gjorde några tungapporteringar som gick bra men inte lika klockrena upptag som tidigare men jag tror det berodde på att jag la tungen i en svacka för att hon inte skulle rulla den men det gjorde antagligen mer skada än nytta. Viktigt att tänka på till nästa gång är kort avstånd med platt yta. Skallet gick bra, hon hoppar lite bakåt så jag ska nog sätta henne längre bak på pallen nästa gång. Sen gjorde jag en kedja med följ, inkallning, läggande under gång och hopp. Inkallningen och hoppet gick bra, resten inte alls lika roligt. Vi var inte riktigt på samma våglängd för det där. Vi gjorde sen framåtsändande där vi fick till några bra sekvenser. Jag ska nog plocka bort riktningsvisaren i slutet av saktagåendet för att dra ned tempot lite. Ska testa med att ta fram en dold leksak i slutet istället. Det som gick bra var övergången mellan spring och sakta, där har det nog trillat ned en pollett. Lite högt tempo men bra riktning. Sämre framförande så det behöver vi öva på separat. Hon vill sticka från mig och tappar position väldigt mycket. En bra övning till nästa gång är att bara köra fotgående tills det känns bra, sändande och sen ett mycket kort saktagående med leksak utlagd bara för att få in tanken att gå framåt efter springandet men utan linan. I slutet körde vi lite kryp som gick helt okej, det var ganska mycket störning som påverkade Polka men hon gjorde det ganska bra ändå.

polka

Imorgon blir det (nog) sök och lite lydnadsträning. Vädret ser inte så lovande ut men något hittar vi nog på. Om det blir tävlingsträning som planerat ska vi göra det ganska lätt för oss. Relativt mycket belöning, de moment jag tänker belöna är läggande under gång, rutan och fjärren. I söket ska vi fokusera på inkallning och raka slag.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *