Äsch och ja

Började skriva ett rätt tråkigt inlägg igår. Det handlade om att  det inte blir bättre utan snarare sämre och att vi måste hitta nya sätt att vara tillsammans på plan. Kontentan av inlägget blev typ att jag vill träna nya sätt att gå in på plan och gå fotgående. Jag ska inte vara så försiktig och “känna in” henne så mycket utan stega på med lite mer självförtroende. Vi gör två typer av fotgående idag, en del med fokus på position och en del med fokus på attityd. Jag ska undvika att träna båda samtidigt just nu.

Sagt och gjort. Jag åkte till LBK och fick lite följ filmat. Det gick bra! Jag gick med mer lugn och stegade på utan att gå ifrån henne. Vet inte om det var min inställning som var annorlunda eller om Polka hade en bra dag, men mycket funkade. Visst, positionen är långt ifrån perfekt men det är överlag så mycket bättre än senaste gångerna! Jag ska fortsätta med modiga ingångar på plan och ett följ fritt från osäkerhet. Lugn och trygg med glädje är ledorden för oss framåt! Vi gjorde inga kedjor igår men momenten gick bra så det går vara ok ändå. Tungapporteringen är ojämn, fick henne inte riktigt med mig på första skicken. Kanske hade jag lite för tråkig belöning? Ska testa att belöna upp momentet igen. Framåtsändandet gick bra, det var nyttigt att få det filmat. Det går för fort i saktagåendet men i övrigt blev det bra. Jag ska nog lägga in lite fler stopp under vägen och även kalla in lite oftare för att få lite  mer dragning bakåt. Inkallning med ställande funkade dåligt, jag behöver ta med bollkastaren och få till lite snabba ställanden. Kan börja med att skicka till matskål långt bort och göra ett ställande på vägen tillbaka. Krypet och skallet gick bra. Det skallet som är på film är det första vi kör i vår utan pall. Hon flyttar sig lite men mycket mindre än tidigare. Lite mer pallträning så sitter det nog! Jag kan börja lägga in några steg kryp och sittande på pall samt skall i kedjor. Ikväll blev det lite fjärr och andra små övningar i köket. Fick till en hel del fina skiften med bra stadga, kul kvällsträning!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *