Nyspår

Inte mycket att rapportera egentligen, mest håller jag på med avhandling men några saker kan vara bra att få ned i text. I onsdags hade husse varit snäll och lagt ett 500 m spår till Polka som fick ligga i två timmar. Jag spårade med henne i koppel och Sookies sele och försökte få ned tempot lite. Det gick ganska bra, hon slarvar lite i svängarna men hittar alla pinnar och med lite hjälp håller hon sig helt ok i spårkärnan. Det är nog bara att fortsätta på den inslagna vägen tror jag. Hon tyckte i vilket fall att det var väldigt roligt! 2015-03-27 16.01.21

Igår kväll var vi på lydnadskurs i Motala och det blev ett väldigt givande tillfälle. Det var väldigt skönt att få tänka på annat ett slag och träningen gick bra. Vi gjorde först gruppmoment och det blev tydligt att vi inte tränat sittande i grupp på länge, Polka hade svårt att hitta rätt tanke. Så vi behöver komma ihåg att träna det momentet lite mer. Platsen gick däremot bra! Sen på vårt pass gjorde vi fritt följ med kommendering och det gick bra! Vi fick tips om en bra övning som vi ska jobba med för att hon inte ska flyta ut i sidled. Sist gjorde vi en rolig övning där vi skickade hundarna till en pall där de sen fick antingen ställa sig, lägga sig eller sätta sig. Polka har svårast för ståendet så vi behöver boosta det mer överlag.

Idag har vi gått i skogen och inte tränat mer än lite fritt följ-övningar före middagen. Sookie var rejält trött idag och var lagom engagerad i leken med Polka. Vi har gått ganska mycket i skogen senaste dagarna. Polka gillar det väldigt mycket då och motionerar sig rätt bra. Imorgon blir det sök och på söndag kurs igen!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *