Återblick

Sedan sista blogginlägget har en del viktig träning skett. Mest har fokus dock legat på avhandlingen som nu gått i tryck. I lördags blev det sök, vi fick en bra rutan med 6 skick på tre figgar. Polka jobbade väldigt bra och tog fastrulle på en av figgarna utan att blinka. Inga problem med inkallning men transporterna behöver mer jobb.

I söndags blev det fritt följ-kurs hos Ditte. Rolig och bra träning. Vi ska fortsätta att jobba med vårt nya sätt i följet där jag viker av åt höger efter belöningssignal. Jag kan även jobba med att väva in stegförflyttningar åt vänster så smått samt jobba vidare med förflyttningar nos mot näsa. Vi störningstränade med bra resultat. Vårt nya sätt att stega på lite mer funkar bra. Jag ska ta ned tempot något dock.

I måndags blev det inte någon träning, jag hade ingen lust och var alltför trött efter en tuff helg med avhandlingsarbete. I tisdags däremot träffade vi Heléne och pratade tävlingsnerver och strategier. Det var väldigt givande! Det viktigaste jag fick med mig från träffen är:

  • Låt Polka ta ansvar för vår kontakt så tar jag ansvar för omvärlden. Belöna stort när hon hänger med men gå inte och kolla efter vad hon gör. Se vart du ska i alla svängar, främst helt om!
  • Efter och ibland under övningar tar jag en sekund och bara andas. Hitta lugnet. Ta kontakt med omgivningen.
  • I ingångarna kan det vara bra att rotera in så hon får anstränga sig lite extra för att komma intill.
  • Polka är inte så miljöpåverkad som jag har trott. Hon har läst av mig och jag har anpassat mig för mycket till henne vilket har blivit en ond cirkel.

De senaste dagarna har vi även gått mycket i skog och mark, det har hundarna älskat! Idag var vi på Fritt följ och tränade brukslydnad. Det gick bra men jag missade att göra kedjor igen. Det liksom bara glömdes bort! Vi gjorde lite följ som gick bra, ingång på plan som blev super! Inkallning med ställande med lite missförstånd men även några bra ställanden. Vi fick hjälp med lite framåtsändande som gick relativt bra. Lite små missar men överlag bra träning. Hon reagerar väldigt mycket på tävlingsledarens kommando så det måste vi jobba mycket med. Tungapporteringen laddade jag med hjälp av en dosa som laddades med godis innan apporteringen. De gick bra även om hennes upptag blir lite långsamma. Krypet gick mycket bra! Vi gör det fortfarande mycket långsamt men svängar både åt höger och vänster funkade bra! Skallet gick ok, hon pep innan första skallet men jag gick ur position och började om och efter det funkade det bra. Hon hoppar lite bakåt så vi ska fortsätta med pallen (den glömdes bort idag). Vi gjorde även en del apporteringar där jag övade på att hon skulle sitta kvar, hon har börjat rör sig när jag kastar apporten (hon verkar rädd för att få den på sig på något sätt). Det gick bra och vi fick till fin stadga. Även en bra trä- och metallapportering.

Imorgon ska jag försöka få till lite mer miljöträning och lydnadsträning om det finns möjlighet. Fredag är en resdag men någon bra aktivering ska vi nog få till också. Lördag och söndag är sökhelg i Lerum. Det ska bli spännande! På vägen hem stannar vi för massage för hundarna hos en bekant.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *