Sökkurs!

I helgen var vi i Lerum hos Git J för sökkurs. Jag har velat gå sökkurs för jag har känt att jag inte vet hur vi ska jobba vidare i söket. Det blev en trevlig helg med mycket skratt, fantastiska rutor och flera bra tips. Polka gick överlag väldigt bra. Vi fick mycket positiv respons, lite på nivån att det blir lite svårt att hantera. Polka är fantastisk i skogen och hon älskar verkligen söket. Vårt samarbete i sökskogen har blivit otroligt mycket bättre på senaste tid. Nu funkar allt, inkallning under arbete, raka skick, sökarbetet, transporter och stigarbete. Allt funkar, visst kan transporterna vara än bättre men de innehåller inga konflikter. Hur som helst, det finns saker att tänka på och utveckla.

  • Handtecken – fundera på att ta in dem mer och verkligen utveckla dem.
  • Tänk på belöningsplaceringen så Polka verkligen går hela vägen till figgen även på påviset.
  • Vattenproblemet – plocka ut henne ur vattnet och sen är det paus eftersom hon valde bort arbetet.
  • Håll koll på framslagen så hon inte går ut bakåt utan hela tiden tänker framåt.
  • Utveckla sökarbetet genom att hitta på nya typer av figgar. Utmana henne mer!
  • Avlämningarna, vi behöver jobba på dessa!
  • Vi behöver köra mer tävlingslika rutor där jag inte har koll på figgarna och terrängen.

Från första skicket till sista hade hon ungefär samma fart och tog sista skicket uppför en brant utan att tveka. Jag behöver med andra ord inte vara orolig för att hon inte har ork! Vi behöver jobba med brukslydnaden och uppletandet för att kunna ta oss ut på tävling. Jag tycker det är svårt att veta när det är dags att anmäla till tävling. Jag siktar på första tävlingen i mitten av maj, hoppas att vi börjar känna oss redo då.

Fotgåendet börjar ordna sig, inkallning med ställande behöver lite mer jobb men det ska vi lösa, framåtsändandet lär inte vara bra men kanske ok, krypet börjar ordna till sig, skallet är redan bra (utan störning), tungen är inte stabil men funkar ok. Hoppet är inga problem. Det som är kvar är framför allt framåtsändande och att få allt stabilt och störningssäkert. Och sen uppletandet. Och min mentala förmåga att hantera tävling. Jag ska gå en kurs i mental träning och jag har en plan för det men det kommer nog krävas rätt mycket för att lösa alla knutar… Jag får försöka se det som en utmaning!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *