Bruksdag

11101258_10152875194723237_4575151948898693337_n Idag blev det en riktig bruksdag med sök, uppletande och lydnad. Söket gick ok, det var lite svårt att få till raka skick och hon blev faktiskt lite sliten i slutet. Tror dagens värme blev lite jobbig för Polka. Hon fick en figge uppe på en sten som var svår att komma upp på så hon fick göra en markering med fastrullen och fick sedan klättra hela vägen upp på påviset. Det var en bra informationskälla, vi behöver göra lite fler dolda markeringar med lösrulle för att försäkra att hon verkligen försöker ta sig fram till figgen. I detta fallet var det ett helt ok val men hon kunde kämpat lite mer för att komma närmare. Det som inte funkade så bra idag var inkallningarna så de måste vi jobba mer med nästa gång. Det som gick bra var sökarbetet (som vanligt) och vi hade fina transporter och relativt bra avlämningar, även på fastrullen.

Sen fick hon vila en stund i bilen och efter det vallade jag två korridorer för ett uppletande med fyra föremål. Första skicket stack hon iväg med näsan lite högt så jag behöver hitta en ny rutin för att förbereda henne lite mer. Men när hon kom på djupet hittade hon första föremålet och därefter plockade hon resten utan problem.

Under lydnadspasset några timmar senare körde jag lite dold platsliggning som gick bra. Hon fick nog ligga tre-fyra minuter men jag gick fram och belönade en gång. Jag skulle vilja att hon ligger lite lugnare men hon är ganska stabil. Vi gjorde lite följ som gick relativt bra även om hon nog var lite trött för hon tappade fokus lätt men kämpade ändå på. Vi fick lite kommendering och hjälp i framåtsändandet vilket var väldigt bra. Framåtsändandet körde vi bara saktagående utan lina eftersom jag glömt den. Hon reagerar fortfarande på inkallningsordern från TL men hon vände inte om idag vilket är ett steg åt rätt håll. Jag la upp träningen så att hon skulle lyckas vilket kändes bra. Lite kryp gjorde vi också och jag belönade och uppmuntrade enbart mitt optimala krypbeteende. Bra av mig där! 🙂 Vi gjorde även lite stadge-övningar med folk och kommendering vilket funkade bra.

Imorgon blir det träning med panglydnadsgänget på en ny plats. Vi ska be att få kommendering på några saker: 1. ingång på plan och fritt följ, 2. kedja med inkallning, stadga, skall och kryp, 3. framåtsändande. Det som är viktigt denna gång är att jag lär mig andas mellan momenten och försöker hitta lugnet.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *