Blöt träning

Igår var vi iväg på LBK och tränade i regnet. Det blev bra träning även om det inte blev så mycket gjort. Vi fick göra en 3 min plats i regnet och det gick bra. Hon reste armbågarna när jag precis lämnat så vi behöver öva mer på det men efter att jag påpekat att hon inte låg så var armbågar ni i resten av tiden. Hon gillade det inte så det blev ett flertal belöningar under tiden men hon kämpade på. Efter det blev det lite vila för Polka och sen under uppvärmningen körde vi fint följ och fick till och med till lite bra kryp, även om hon ville hög första sträckan. Under vår tid med kommendering körde vi stadga, följ och en kedja. Följet blev helt ok men hon plogar mycket så jag behöver gå tillbaka och belöna upp det mer under kommendering. Stadgeträningen blev bra! Hon kändes helt bekväm i situationen och lyckades varje gång. Jag gick inga långa sträckor men hon blev lite utmanad med kommendering samtidigt så det var nog rätt lagom nivå. Vi gjorde en inkallning med ställande på kort avstånd som blev riktigt snyggt. Kedjan vi gjorde innehöll hopp på fullhöjd (något vi måste träna mer på för att vänja oss), inkallning och följ. Vi gjorde även lite transporter och kommenderingsträning där hon inte ska reagera på kommenderingen. Bra träning som sagt och igår kändes hon helt opåverkad av vädret under träningen. Det blev inte så välplanerad träning men det som gjordes var bra. Vi behöver jobba vidare med mer framåtsändande och övriga momenten och lägga in dem i kedjor. Viktigt att vi också fokuserar mer på positionen i följet så den blir bra även under kommendering och direkt när vi kommit in på plan. Vi ska försöka få till lite spår och träning på nya plats i slutet av veckan.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *