Varierad träning

Vi har tränat många olika saker sen jag skrev senast. I torsdags blev det skogspromenader och lite jogg för matte. I fredags la Jenny ett lägrespår åt oss som fick ligga över två timmar och fick både hagel, regn och sol på sig innan vi gick. Polka slår väldigt i spåret och tappar bort sig flera gånger. Hon plockar alla pinnar och jag försöker lugna henne men jag upplever att hon stressar genom onödigt mycket. En sväng som var extra svår fick jag hjälpa henne men i övrigt klarade vi oss runt någorlunda. Men det är problematiskt att hon slår så mycket och inte går i spårkärnan. Vi behöver lägga en plan för det där om vi ska utveckla spårandet. Vet bara inte om jag orkar, vi har redan så mycket att träna på…

Igår var vi på kurs i TTouch, det var spännande och intressant. Det jag framför allt fick med mig var några touch-tekniker som kan användas för att lugna Polka, det var också intressant att se att hon reagerade lugnare av en body-wrap som vi fick testa. Något annat jag även fick med mig var att Polka och min kommunikation funkar ganska bra och det känns som vi har utvecklas rätt mycket på det planet senaste året. Vi fick gå en lite bana med en sele med fästen på båda sidor där vi gick väldigt sakta och stannade mellan för att få fram lugn och trygghet. Det var mycket intressant och något vi kan använda i andra situationer också. En annan sak som också blev tydligt är Polkas osäkerhet och känslighet. Det var intressant att se hur obekväm hon ofta var så for det blev något nytt men att hon samtidigt snabbt slappnade av när jag  lyssnade på henne. Instruktören verkade även tycka att hon är smidig och jag kunde inte känna några temperaturskillnader i kroppen vilket tyder på att hon mår bra i kroppen. Det känns skönt att få det bekräftat om och om igen. Det är så otroligt viktigt att våra hundar mår bra!11150236_10152900276328237_5456964915205760612_n

Idag blev det mest bakning för min del men vi åkte en kort sväng till LBK och tränade lite lydnad och miljötränade i tävlingsmiljön som var där. Jag var väldigt trött så det blev ingen avancerad träning men vi fick träna på att gå vittringspinne från husse och få lite kommendering i fritt följ. Det gick bra men positionen är fortfarande inte så bra som jag skulle önska. Vi fick till några inkallningar med ställande som blev ganska bra och framför allt så satt hon under lämnandet. Sen gjorde vi hopp på fullhöjd och det kändes bra. Imorgon åker vi till LBK igen och sen är det kurs onsdag och torsdag. Imorgon ska vi försöka gå genom högre klass lydnaden och även lägga en plats med skott.

Denna positionen är perfekt, men hon brukar tyvärr gå alltför långt fram. Men vi jobbar vidare på det och hoppas på att det kommer bli bättre efterhand.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *