Kurs, kurs och status

Senaste dagarna har bestått av kurser, vilket har varit väldigt roligt! I tisdags var första dagen av brukslydnadskursen för Ingela och jag och Polka fick två bra pass. Det första innehöll ett väldigt dåligt fritt följ men efter det gick det bättre och bättre. Jag måste gå mer bestämt och även med lite kortare steg och hjälpa henne att hänga med bättre. Sen körde vi kryp och det visade sig att vi har ett helt ok kryp men att Polka inte riktigt orkar krypa hela sträckan på samma sätt utan varierar lite hur hög hon blir bak och fram. På onsdagen blev det framåtsändande och skall samt lite apportering. Framåtsändandet gick ok men hon tappar riktning och har lite svårt att veta var hon ska utan riktningsvisare. Skallet gick bra men jag fick lite bakläxa på mitt omvände lockande som jag ska sluta med på det sättet och istället lägga händerna på benen. Sen blev det apportering där jag fick tips om några grundövningar i avlämnandet. Igår var vi så iväg på lydnadskurs där vi gjorde ingång på plan som blev ganska bra. Ett bra sätt att förbereda henne är att sätta henne en liten bit bort och sen kalla in för att få upp lite intresse och kontakt. Därefter blev det lite dirigeringsövningar som gick bra men hon tyckte det var svårt när någon annan la ut godisarna. Sist gjorde vi lite riktningsövningar och runda pinne. Det gick fint och hon hade snäva svängar men lite svårt med avståndet. Vi gjorde även lite kort sitt i grupp som gick bra.

Jag har planerat att anmäla till några tävlingar nu. Så här ligger vi till i momenten:

Fritt följ och ingång på plan- Många upprepningar i nya miljöer!!! Gå in där hon får ha kontakt med mig men att jag ser upp. Handen på höften och belöna från den. Tänk på uppställningarna så hon inte hamnar så långt ifrån. Placera in henne mer intill mig med hjälp av halsbandet och mycket belöning i rätt position. Öva mer vänstersvängar och belöna upp halter.

Inkallning med ställande – få till fler repetitioner med bollkastning och jobba vidare med stadgan. Den har varit bra senaste tiden men jag måste fortsätta med den eftersom hon börjat ställa sig. Fortsätta med pall och sen lägga in boll eller föremål bakom.

Framåtsändande – jobba med hjälper och även lägga in riktningsvisare i nya miljöer. Ibland köra utan framåt-visare. Alltid göra kommendering.

Kryp – blanda mellan långa sträckor med lågt placerad belöning och vanliga kryp med kortare sträckor och belöning från utsidan.

Tungapportering – Öva upptag på nära håll och lägga apporten på rätt håll med planka bakom så hon inte kan rulla den utan måste ta upp den ordentligt.

Skall – fortsätta köra med pall, lägga belöning vid tassarna.

Hopp – försöka få ut positionen på andra sidan, lägga bollbelöning på olika tidpunkter.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *