Bruksdagar

I torsdags fick Polka ett spår på ca 900 m hemmavid. Det var torrt i marken men spåret fick bara ligga 1,5-2 timmar. Det var en hel del svårigheter med stigar som jag gick på och sedan avvek från. Dessutom gick sista 200 m på äng och det var en hel del vinklar och blåst. Hon fixade de ganska bra, hon avvek från spåret ett par gånger men jobbade på bra. Hon gick över en pinne när hon avvek från spåret i övrigt fick vi in 9+ slut. På eftermiddagen blev det lydnadsträning i Vikingstad med Anki. Vi fick till flera bra saker, framför allt ett ganska bra framåtsändande. Vi fick även ett helt ok kryp, ett fint skall och några fina apporteringar med 2 kg apporten. Nu är det dags att köra 3 kg och hoppas att det är lika lätt.

I fredags var det träningsvila och idag blev det sök i Kvarn. Vi fick en 200m ruta med 3 figgar som jag inte visste var de låg. Det blev ett jättebra rep inför tävling. Det kändes bra och vi hade inga stora problem. Första figgen blev helt tävlingsmässig med fastrulle och ingen belöning. Det gick hur bra som helst och hon kom även på inkallning under arbete, vilket jag belönade. Figge nr 2 figge hon belöning hos direkt och hos sista figgen fick hon belöning i transporten. Överlag bra arbete, hon gick inte ut ordentligt på djupet på motvindssidan när hon tagit en figge där men när jag tog tillbaka henne och skickade om gjorde hon det superbra. Det var skönt att köra genom en hel rutan och att det faktiskt inte kändes så långt. Hon hade enkelt jobbat vidare lika långt till men hon behöver lite bättre konditionsträning för att det ska kännas säkert. Det blev en bra stund i bilen och jag var så trött att jag inte orkade mer träning även om jag hade planerat att köra ett uppletande också. Nu har hon väldigt lätt för det momentet så det är egentligen lydnaden vi behöver jobba med efter specialmomenten. Hon var rätt trött ikväll men hon har fått mycket vila så imorgon kör vi igen!

Min tanke om morgondagen är att ge henne ett kort spår, ca 500 m med lång liggtid och även träna lydnad på ny plats. Jag skulle vilja köra genom hela högrelydnaden om jag får möjlighet. Ett kort fritt följ, en rak inkallning, sen framåtsändande utan framåttarget men riktningstarget. Ingen inkallning på första men på andra. Ett kort kryp med mycket lugn. Lägg in lite omvänt lockande i liggande. Skall och tungapport (3kg) som jag belönar och sen ett hopp som jag belönar med boll vid uthopp.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *