Härlig känsla!

upplet2En härlig känsla är det jag framför allt tar med mig från gårdagens tävling. Vi kom till Flens brukshundsklubb kl 7.30 och fick reda på att ordningen för dagen var uppletande, plats, lydnad och sist spår. Rätt nervös var jag men också lite glad över att få börja med vårt starkaste moment, uppletande. Det visade sig för dagen vara riktigt svårt och Polka fick bara med sig två föremål. Dessutom fick vi nerdrag för tugg och för att hon släppte föremålet för att ruska av sig regnet. Trots det fick vi dagens högsta poäng på uppletandet då de flesta fick in färre föremål eller fick andra problem. Poängen blev 6,5/7 vilket inte var ett överbetyg precis… Hur som helst, efter det blev det plats och trots väta och regn låg Polka fint och tryggt, 10/10! Det var två ekipage före oss så Polka fick vila en kort stund i buren och jag tog ut henne en start innan. Det var lagom mycket uppvärmning, jag gjorde enagemangsövningar, följ, en tungapportering och lite stadge- och koncentrationsövningar. Det blev en lagom mix och på vägen in på plan satte jag henne och så gick vi inte tillsammans precis som vi brukar. Fin transport in och bra uppställning, det märks att vi har tränat detta! Sen blev det fria följet också bra! Visst släpper hon lite men överlag har vi bra position och fin trygghet! Betyg 7/8,5. Inkallning med ställande – helt ok, betyg 8/8. Bra stadga vilket var otroligt skönt! Framåtsändandet blev inte bra, hon har inte cirklat så på träning men sista passet före tävling blev inte så bra så jag får ta på mig att ha skapat det problemet. Betyg 0/5. Här tror jag bara att vi ska fortsätta den inslagna vägen på träningen, det var lite för tidigt att det ska funka på tävling men det känns som det går åt rätt håll. Krypet gick inte alls idag, jag skyller lite på det blöta underlaget  men jag vet även att vi haft problem senaste tiden. Ska nog återgå till min gamla metod ett tag och sen ta och arbeta om krypet över sommaren. Betyg 0/0. Skallet gick fint, jag fick nerdrag för mina händer men jag vet inte om det är regelmässigt eller inte… Betyg 9/9. Tungapporteringen gick så bra som den kan göra. Hon ställde sig i lämnandet men det var lite väntat, vi fick det problemet tidigare i veckan. Betyg 5/5. Hon bar i alla fall fint och höll bra! Hoppet gick mycket fint, vet inte vad jag fick nerdrag på… Betyg 9/10. Överlag hade vi fina transporter och bra attityd. Hon ogillar tungen men annars kändes hon trygg och mycket engagerad. Vi fick mycket beröm efteråt av diverse människor som tyckte vi hade så fin attityd och samarbete, det var jätteroligt! Efter sista momentet gjorde vi en transport ut och jag belönade ett kort följ med leverpastej och boll.

Sen blev det en lång väntan. Jag visste att det inte blev uppflyttning eftersom lydnadspoängen inte räckte men valde ändå att gå spåret. Vi har ju haft en del problem i spåret men tänkte att det kanske kan gå ändå, hon gillar ju att spåra. Efter lång väntan gick vi så ut på spåret efter kl 15. Vi fick bakspår men när jag ser filmen kan det vara så att hon faktiskt är på väg åt rätt håll men när linan fastnar vänder hon och går åt fel håll. Kanske var det så eller så blev det bara fel, sen går hon lite fel efter hon har vänt men hittar snabbt rätt igen. Det gav dock stort nerdrag, så betyg 5/7. Spåret sen gick fantastiskt bra! Vi tog oss runt på 14 min och hon cirklade bara två gånger och då mycket kort. Alla pinnar in och hon gick i princip hela tiden i spårkärnan, vårt absolut bästa spår någonsin! Betyg 10/10. Slutligen hamnade vi på 447 poäng och kom två. Ingen blev uppflyttad idag och det strösslades definitivt inte med poängen. I vilket fall är jag mycket nöjd med alla delar, det är lite tråkigt att vi har flera moment i lydnaden som är långt ifrån stabila men mest är jag ändå glad för att det kändes bra på planen! Vi har uppflyttning inom räckhåll! 🙂 🙂 😀

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *