Veckans träning

I måndags var vi på brukshundsklubben och körde lite enkel lydnadsträning. Inte mycket att säga om, det var trevligt och lättsamt. I tisdags blev det sök, Polka skötte sig mycket bra och det blev bra träning. Fyra figgar varav en med fast rulle. Det enda jag kan klaga på är att hon släppte rullen för att skaka sig och sen inte plockade upp den förrän jag påminde henne om det. Det är något vi behöver jobba med, problemet är samma som vi hade i uppletandet i söndags. I onsdags var vi och hälsade på Maud, en sötis valp som vi snart kommer få träna med tror jag! Igår var vi iväg på lydnadskurs i Motala. Jag kände mig inte riktigt på topp men vi skötte oss väl hyfsat. Vittringen blev svårare på Dittes plan och med någon annan som la ut pinnarna. Vi fick backa några snäpp men efterhand hittade vi lite nycklar. Tills vidare ska jag lägga en godis framför henne så hon får fokusera på det innan hon får leta pinnar. Sen körde vi lite roliga lekar där vi lekte med en leksak, la ner den och belönade sedan med en annan. Bra övning för att få fokus på mig och inte på leksaker som använts. Den ska jag ta med mig mer i träningen överlag. Vi gjorde sittande i grupp med inkallning, också bra för att få mer aktivitet i sittandet. Sist gjorde vi runda-övningar med störning och där briljerade hon faktiskt. Mycket roligt att se!

Idag blev det långpromenad med väska med 230 gr totalt. Sen körde vi lite framåtsänd, kryp och fjärr hemmavid. Framåtsändadet har jag fått in en osäkerhet i skiftet så hon börjar cirkla. Idag jobbade jag med just skiftet och fick till lite bra och lite dåligt. Viktigt nu är att jobba med att skapa trygghet i skiftet så hon inte börjar cirkla. Krypet gick bra, jag tror det är viktigt att verkligen ha koll på tekniken nu framåt.Vi gjorde även fjärr på 10 m och det gick bra. Vi fick lite framflyttning i ligg till stå men övriga skiften blev bra! Nu är det nog dags att börja länka det här!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *