Ändrade planer

Polka började löpa igår så det blir inga mer brukstävlingar denna sida om sommaren. Istället får vi fokusera om på lydnaden men samtidigt fortsätta med framåtsändande, kryp och tungapportering. Jag behöver lite nya planer och tänkte börja med att gå genom klass 3 för att se vad vi ska lägga mest tid på.

Ingång på plan med störning av TL – vi behöver öva på att nya människa kommer fram och ger oss en vittringspinne innan vi går in på plan för ett ff. Testade lite idag och det funkade men det måste bli mer naturligt. Se till att öva detta så fort det är möjligt!

Fritt följ – Vi behöver träna mer uthållighet, störningsträning och sidoförflyttningar. Något vid varje träning, fokusera på att lägga in förflyttningar med att aldrig belöna dem för att undvika ljud, lägg in någon slags störning varje träning, t.ex. leksaker, godis, apport, m.m.

Sättande under gång – behöver läggas in i kedjor. Ganska bra annars.

Inkallning med ställande . behöver fortsatt jobb med snabba ställanden. Jag ska vara mer noga med avstånd, idag funkade det på 15 m, vi ska utöka och variera avstånd sakta (minst 30 m). Blanda med raka inkallningar och avslut. Bra att lägga in i kedjor med belöning bakom. Lägga in koner.

Rutan – Vi behöver befästa positionen på djupet lite mer, öva lite mer säkerhet i rutan men det är inte långt kvar. Träna avslutet mer.

Hoppapport – befästa och lägga in i kedjor. Arbeta med omvänt lockande i ingångarna för att få bort tugg.

Metallapportering – få till avsluten, träna kast och avlämningar. Lägg in i kedjor!

Vittring – öka säkerhet och framför allt: få ned aktivitetsnivån!! Lägg in olika typer av störningar vid egen träning, ofta få in andras hjälp med att lägga ut. Lägg ut godis framför och vid vänster pinne. Kanske lägga in ett godis-sök först? Jobba på olika avstånd från pinnarna. Lägga in enkla leta pinne-övningar i kedjor.

10494599_10152978300603237_1776871077460396652_nFjärr – jobba med avstånd, tänk mycket på stadga – jag tror det är lösningen för oss för att få en bra fjärr! Om jag lyckas ge henne trygghet i de olika positionerna kommer skiftena i sig lösa sig. Träna fler skiften, vi ska upp i sex skiften på tävling. Vi behöver träna mycket bakåt-sitt från stå, det är vårt svagaste skifte. Även snabba lägganden vore bra. Här behöver vi lite mer aktivitet utan att få framåttanke. Nästan alltid belöning bakom utom vid belöning av stadga som kan komma från mig. Lägg in enkla skiften på avstånd eller flera skiften nära i kedjor.

Med andra ord är det inte långt borta. För ett år sedan hade vi varken rutan eller en påbörjan till fjärren så det har nog gått en del framåt. 🙂 Vi behöver träna lite mer roliga kedjor. Idag tränade vi följ med kommendering på ny plan, rutan, vittring, fjärr och lite ploj. Rolig träning men det märks att Polka löper. Hon är frenetiskt intresserad av godis och har en högre aktivitetsnivå än vanligt. Roligt men svårt att styra. Hon hade rätt bra stadga men vittringen blir svår. Hon plockade rätt mycket med pinnarna idag så vi behöver backa lite där. Det är nog det moment som är  mest påverkat av löpet.

Imorgon ska vi träna på bhk och vi behöver jobba vidare med framåtsändande, fritt följ, kryp, inkallning med ställande, rutan, fjärr och en kedja med ff, inkallning, metall, hopp-apport och leta pinne-övning och avsluta med ett mycket kort ff.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *