Varierat men oinspirerat

I söndags var vi iväg och körde lydnad på korpvallarna. Jag fick hjälp med vittring, rutan, fjärr och fritt följ. Det blev inga långa kedjor men det var bra träning. Polka blir ju väldigt het på godis nu när hon löper… I måndags körde vi liknande övningar på klubben och fick till bra vittring och fin stadga. Vi gjorde även några ställanden under inkallning blandat med raka inkallningar samt metallapporteringar. Vi tränade mycket avlämningar vilket var välbehövligt och gick bra. Det gick överlag ganska bra. Men det är lite oinspirerat. Jag är lite trött, Polka är väldigt hungrig och vi har ingen riktig styrning på träningen. Hundarna får numera en dl torrfoder till lunch eftersom Polka blir så hungrig (+ att hon ligger 0,5 kg under önskad vikt) och för att Sookie brukar gå ned i vikt under löpet.

2015-05-26 18.15.44Idag var vi vid en ny ruta och körde sök. Polka fick gå sist eftersom hon löper och fick således vänta ganska länge i bilen. När jag skulle hämta henne var hon tre snäpp mer hysterisk än vanligt men efter 10 min av koncentrationsövningar blev hon ganska lugn. Söket sen gick superbra! Jag har i princip inget att klaga på. Fina transporter, mycket bra inkallningar, superfina och raka skick på djupet och på detta fina avlämningar av rullarna. Troligtvis vårt bästa pass! Hon sökte dessutom hela tiden min sida vid stigen på ett sätt som hon inte gjort tidigare. Hade det varit tävling måste det varit en klockren 10:a! Det är såklart kul att få ett så bra pass men också lite frustrerande att vi inte kommer kunna tävla sök förrän om ett antal månader.

Så framåt då. Vad ska vi lägga upp för plan? Jag får inte lägga ned brukslydnaden om vi ska kunna komma något vart. Dessutom behöver vi mer träning på nya planer och med mer störningar. I lydnaden behöver vi även lägga lite kampanjer på saker som måste tas om hand på riktigt. Frågan är hur jag ska ta mig an dessa utmaningar rent praktiskt. Det känns som vi redan har mycket inbokat men det är nog inte så egentligen. Det är nog lite kvarhängande trötthet som gör att inspirationen inte riktigt infinner sig. Jag har egentligen rätt mycket tid att träna nu. Samtidigt är Polka lite tröttare p.g.a. löpet vilket gör att hon inte riktigt håller ihop så länge, det är något som jag behöver tänka lite mer på. På samma sätt som jag redan tänker mer stadga och koncentration under träningen nu eftersom hon ligger högre i aktivitetsläge under träningen under löpet. Åh, jag får nog sova på saken och hoppas lösningen presenterar sig imorgon!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *