Avstämning LK3

I söndags tränade vi på ny plats en stund och fick till bra störningar men vi var inte riktigt på topp. Inte så mycket att säga om det mer än att hon kämpar på och att vi behöver träna mer i störiga miljöer. Ändå, senaste träningarna har hon gått så bra och jag är sugen på att stämma av hur vi ligger till. Jag har siktet inställt på en kvällstävling i början av juli som kanske kan vara lämplig. Igår var vi på LBK och körde genom treans moment i några kedjor. Först ett helt fotgående med fin position och bra förflyttningar och vändningar som jag belönade. Det vi behöver boosta är helt om-vändningarna i gåendet samt förflyttningar bakåt och åt vänster. Därefter gjorde vi ett sättande under gång som blev bra, lite tramp på återgången så vi ska fortsätta jobba med stadga i sittande. En tävlingsmässig belöning och därefter en inkallning med bra ställande och ett ut till en redan utlagd boll. Sedan rutan där hon blev lite störd och inte gick helt rak och inte ända ut men jag kunde skicka bak henne enkelt. Hon stannar inte helt snabbt på mitt stanna så vi behöver fortsätta jobba med det, speciellt efter omdirigeringar. Fint läggande och bra stadga och bra inkallning. Vi behöver främst boosta raka skick och position i rutan samt ställandet, gärna göra lite ingångar bakifrån i andra övningar. En tävlingsbelöning och sen metallapport och hoppapport. Bra överlag men kasten och avlämningarna behöver jobb. Sen en vittring där hon går över pinnarna två gånger men väljer rätt, något osäker men gör momentet bra och har inte så mycket tugg. En liten godis i avlämnandet och sen gjorde vi en fjärr på 10 m med TL bakom. Vi fick en framflyttning i ett läggande från stå men i övrigt blev skiftena bra och jag belönade stadga i ett stående med leksak bakom och sedan en burk med utsmetad leverpastej i (det var populärt!). Överlag hade hon fin attityd och gjorde momenten bra. Nu vet vi vad vi ska jobba med framåt! Och det känns kul att alla momenten funkar i kedjor! Lite mer trygghet och blanda enkla övningar och tävlingsmässiga så har vi snart alla momenten även på tävling.  Vi gjorde även lite plats och sittande som gick bra. Mindre nosig idag!

Fokus på avlämningar och kast, raka skick till en djup position i rutan och ställanden, fotgående med vändningar med fokus, vittring med lugn, fjärr på avstånd och teknik på nära. Samt träna på nya platser med kommendering. Sen är det högremomenten där vi jobbar med krypet hemmavid och vi behöver ta tag i framåtsändandet och tungen. Kan försöka få till något uppletande idag eller imorgon samt öva på våra fokusområden när tid finnes. Riktigt träning blir det först till helgen igen.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *