Svår störning på ny plats

Den här veckan har bara försvunnit. Jag vet inte vad jag tränade senast innan idag. Det har helt enkelt inte blivit så mycket genomtänkt träning. Idag åkte vi iväg och tränade på ny plats i och med en liten utflykt. Vi hittade en stor gräsmatta med ganska mycket trafik nära inpå. Vi tränade fritt följ, inkallning, fjärr och metallapportering. Vi gjorde även en liten kedja där jag belönade avlämningen i apporteringen.

Helt klart blev Polka påverkad av störningarna, hon blev lite obekväm i fjärren och i stadgemoment där hon var en bit bort från mig. Jag belönade upp fotgåendet så det gick bra men jag behöver tänka genom hur jag ska belöna upp svängarna för det var inte helt lätt. Kanske kan  jag belöna stort efter en sväng och på så sätt få upp förväntningen, eller belöna i svängen oftare. Fjärren gick sådär, vi fick några bra skiften på fullängd där jag enbart gjorde ett skifte men vi fick sen in lite osäkerheter. Det blev lite väl svårt efter ett litet tag vilket kändes lite konstigt, jag kanske inte ska göra för många repetitioner i störiga miljöer utan nöja mig med ett fåtal bra istället. Därefter jobbade vi med metallen och även där ska jag nog vara försiktig med för många repetitioner. Jag tycker ändå att avlämningarna går framåt, jag har hittat ett sätt att göra dem mer värdefulla och lugnare genom att belöna både ett stilla avlämnande och ett stilla sitt efteråt.

I eftermiddags gick vi en 5km promenad med några linjetag som gick bra. Dessutom valde hon att inte gå ner i diken trots att det var varmt vilket är ett framsteg eftersom jag försöker få henne att låta bli vatten utan mitt tillstånd då hon ibland kan lämna träningen för att leta vatten. Som belöning blev det bad på vägen hem, det var uppskattat!! Imorgon blir det nog inte så mycket strukturerad träning men på söndag ska vi ses och samträna. Då vill jag köra en kedja med ingång på plan och följ (belöning), (sätt under gång, inkallning med bollbelöning), metallapport, ruta med bollbelöning och target, hoppapport, vittring samt fjärr där jag belönar fjärde skiftet på närmare håll (ligg-sitt-stå-lägg).

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *