Svårt men bra info

Ok, jag behöver ändra lite i träningsplanerna. Idag var vi iväg på en ny plats med mycket störning. Det var en joggare som sprang 2 m från oss i fria följet, en grupp gympade med hög musik och det fanns motionärer lite överallt. Polka jobbade på bra och jag la upp träningen så hon skulle lyckas. Överlag tyckte jag det gick ganska bra men jag behöver tänka om lite för att förbättra oss ytterligare och för att skapa mer trygghet. Problemet är nu att jag kör på och utvecklar momenten men glömmer vår utmaning med transporter och självförtroende. Idag körde vi genom lydnadsklass 3 och fick bra information. Det som gick bra: bra fokus generellt trots stora störningar, relativt bra engagemang, fin vittring, bra apporteringar, bra avslut i rutan och några fina skiften med bra fokus, inkallning med bra stadga och ställande samt fin dold plats.

polkabollDet vi behöver öva mer på:

Fritt följ: position och fokus, (det var lite ovanligt dålig position idag, kanske förberedde jag henne dåligt eller var störningarna för svåra), stegförflyttningar, belöna korta följ gärna med lek.

Position och ställande i rutan.

Avlämningar, kastande varierat med lite mer tempo i apporteringar.

Fjärr – variera avstånd, enkla skiften på fullt avstånd, svåra skiften på nära. Belöna bakåt och stadga.

Inkallning med ställanden på kort avstånd – förläng sakta. Börja hålla koll på metrarna! Träna även avsluten.

Sittande i grupp – idag gjorde vi ett ganska långt moment men jag gick fram och belönade tre gånger, dock la hon sig efter andra belöningen när jag gick ifrån. Vi behöver verkligen boosta detta moment, både i grupp men även på egen hand. Det kanske framför allt är i grupp som det blir fel, så varje gång vi tränar med andra behöver vi få till denna träning.

Men framför allt: belöna mer transporter och ingångar på plan! Vi jobbade mycket på det under vintern och fick bra resultat men nu har vi tappat lite igen så det måste vi verkligen jobba med. Dessutom behöver vi träna på att få vittringspinne på väg in på banan.

Brukset då. Vi behöver återta brukslydnaden igen. Vi jobbar på krypet hemmavid men någon gång behöver vi lägga tid på framåtsändande och tungapportering, jag har bara ingen lust… Problemet med tungen är att jag tror att hennes rädslor för tungen återspeglas i apporteringen. Det kan jag i och för sig lösa med att använda 3 kg ett tag för att få till bra upptag och jobba med trygghet i andra delar i momentet.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *