Värmekänslig träning

I tisdags var det sök, som vanligt blev det bra träning. Hon släpper rullen lite tidigt ibland men överlag jobbar hon på fint. Även om det var varmt sprang hon inte och badade vad vi kunde se och jag vattnade efter varje figge för att underlätta att hålla sig från vattnet i skogen. Det gick relativt bra, hon stannade till och drack en gång på ett påvis men i övrigt skötte hon sig fint. Jag tror hon har börjat förstå att hon inte ska dricka i skogen för hon gör det mer sällan på promenader nu också. Idag frågade hon om hon fick bada på promenaden, och med tanke på värmen tyckte jag det var en bra idé! Två glada hundar!2014-06-25 14.52.08

I onsdags tränade vi lite hemma i trädgården, fokus på raka skick till rutan, lite apportering och framåtsändande. Det gick ganska bra, även framåtsändandet som vi inte har gjort på länge. Jag tänkte extra mycket på att inte göra för många repetitioner för att undvika osäkerhet. Jag tror hon är lite påverkad av värmen och blir lite snabbare trött och då kommer osäkerheterna fram snabbare. Igår var vi till Motala för lydnadskurs. Som vanligt blir Polka lite extra engagerad när vi är där så det blev kul träning! Vi började med gruppmomenten där jag belönade upp sitt i grupp, det gick bra även om jag skulle vilja ha lite högre förväntan och mer uppåtkänsla. Platsen gick ganska bra, lite ofokus men hon låg tryggt. Sen gjorde vi en rolig övning som vi måste ta in i vår träning. Skicka till matskål åt ena hållet och runda pinne åt andra och där kan man lägga in skiften på olika ställen. Tror det kan vara en bra övning på många sätt, t.ex. springa från belöningen och även lyssna på kommandon samt bibehålla fart även om det kan komma ett kommando. Jag måste även tänka mer på att inte gå mot henne efter belöning samt att variera avstånd och tid mellan kommandon och belöningar. Sist gjorde vi ett rutskick där jag skickade på en target och belönade direkt. Där kan jag fortsätta jobba med stadgan snarare än ställandet men samtidigt är det viktigt med ett snabbt ställande så det blir en variation av olika övningar.

Idag är det varmt så vi får nog inte gjort mycket. Vi kommer att tävla 3 juli så vi behöver öva till det samtidigt är det nog bra med lite vila, så idag blir det lugnt! Imorgon kör vi lite spår tror jag, det var länge sen sist!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *