Hantera störning

Idag blev det inte så bra träning, men inte så dålig heller. Jag får se det som en övning för mig att hantera negativ känsla som störning. Det som gick bra:

Ett riktigt fint följ i slutet av passet. Vi fick in alla delar av momentet och det där skulle gett bra betyg på tävling!

Mycket bättre avlämningar!

Bitvis mycket fina transporter med hög förväntan. Bra tävlingsmässiga belöningar. Fokus genom kedjor.

Sen var det en hel del saker som inte gick lika bra. Eller bra alls. Så himla tråkigt känns det, även om det inte var några stora grejer eller oförklarliga missar. Ingångar på plan gjorde vi ett antal och fick ganska bra känsla, även med vittringspinnes-överlämning. Sen gjorde vi en kedja med sättande under gång (det blåste en del så jag drog till med ett ordentligt SITT, vilket nog motverkade sitt syfte och hon satte sig inte), inkallning, rak förbi koner och sen en transport som jag belönade. Sen gjorde jag hoppapport (hon hoppade ut men sprang förbi in och fick då göra om momentet som då blev bra. Kanske stod jag lite fel? Kanske var hon lite trött? Eller påverkad av störningarna? Detta är ju annars vårt paradmoment!), metallapport (helt ok, hon fick leta i det höga gräset men i övrigt bra) och sen en helt tävlingsmässig vittring (tog fel pinne – troligtvis för att det blåste så hon fick fel lukt i näsan och att hon hade lite för bråttom). Belönade därefter transporten. Sen fick jag överlag mycket finare transporter på plan – inte så konstigt men skönt ändå! Jag gjorde om vittringen i kedjan och då hittade hon rätt pinne och efter kedjan gjorde vi en vittring till och då tog hon rätt igen. Kanske var det en tillfällighet att hon tog fel i kedjan, hon har inte gjort det på länge. Alternativt var det för att hon hade för bråttom. I vilket fall ska vi göra lite vittringsövningar hemma där jag går från lek till leta för att verkligen få på nosen på ett mer noggrant sätt. Inget bra med så mycket fel i två kedjor efter varandra men om man ska säga något positivt så blev hon inte osäker utan gjorde korrekt i försökt två och jobbade på ändå. I slutet gjorde vi en fjärr samt lite fritt följ. Fjärren var på fullängd och hon låste sig först på personen bakom, då valde jag att kalla in när hon fokuserade på mig och göra om. Andra tillfället blev mycket bättre, ett felskifte (ligg-stå tror jag) men i övrigt mycket fina skiften. Fria följet blev som sagt fint, bästa vi gjort i tävlingsträning, men då hade jag redan boostat lite med belöning. Kanske ska jag göra så att jag går ett fritt följ och sen går in på plan som en del i det.

Det är svårt att acceptera att vi inte var bättre än såhär idag. Det var ganska mycket störning, ett tåg som åkte förbi, folk som rörde sig på alla håll även om det var på lite mer avstånd och diverse störningar på marken. Det finns även positiva delar att ta med sig, bland annat vårt fina följ och bra stadga överlag. Det för även med sig en viss ödmjukhet inför tävlingsstarten, det kan bli fel även när vi kan momenten och jag måste tänka på att göra som på träning, d.v.s inte använda starkare kommandon eller inte lita på henne. Jag ska jobba lite mer affirmationer igen och tänker mig att “Polka och jag har roligt på tävlingsplanen!” är en bra fras. Ikväll blir det träning på LBK igen och jag tänker försöka få till bra känsla och rätta utföranden och kanske inte utmana så mycket. Vi ska träna position i rutan med rejält avstånd, fjärr på olika avstånd, lek och därefter vittring, en kedja med sätt under gång, inkallning, hoppapport, metallapport, vittring och fjärr (belönar tredje skiftet).

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *