Bättre känsla

Igår var vi som planerat på LBK och tränade. Det blev generellt mycket bättre känsla än förra passet. Vi gjorde mycket fina fritt följ-moment, inkallningar (både släta och med ställande), ruta, vittring och fjärr. En kedja med ingång på plan med vittringspinnes-överlämning, apportering, vittring och fritt följ. Generellt fina utföranden och bra avlämningar även om de kan vara lite tryggare. Inga problem med vittringen och efteråt körde vi även lite fjärr. Då fick jag lite framflyttning och tvekan i  vissa skfiten, men jag belönade upp med boll och godis och fick då till bättre känsla. Fint fritt följ igår! Bra position och fokus. Mycket härligare känsla igår och hon var verkligen glad på plan! Leverpastejen i slutet av kedjan hjälper nog rätt bra 🙂 Vi gjorde även en dold plats och sitt i grupp. Generellt bra, jag bollbelönade sittet efter 30-40 sek och tyckte det blev bra. Hon gäspade precis när jag lämnade henne men sen såg hon mer bekväm ut och satt fint. Inte riktigt samma låga hållning som hon haft tidigare och bollbelöningen känns som en bra väg att gå eftersom den inte ger dragning framåt men ändå aktivitet och lek. Platsen gick bra även om hon tydligen gjort en snabb kli men det händer inte ofta så det måste varit något som bet henne eller irriterade.

Det som vi behöver fokusera vidare på är:

Raka skick till rutan med stor target, verkligen boosta självförtroende för att springa ända fram till rutan och stanna där.

Fjärr – vi behöver fortsätta boosta den, idag blev hon inte så störd av Daniel som stod bakom vilket var positivt. Samtidigt får vi ibland felskiften och framflyttning så lite mer aktivitet och belöning redan efter 1-2 skiften på långt avstånd tror jag skulle vara en väg framåt. Nedläggandena är av varierande kvalitet, ibland skitsnygga och ibland halvvägs – det är också något som vi måste fortsätta jobba med.

Avlämningar – mycket bättre nu men ännu inte helt bra. Hon flyttar inte bakåt om jag tar den väldigt lugnt men det trampas en del och hon drar sig bakåt. Just dragningen bakåt är svår att jobba med tycker jag. Jag funderade på att lära in handtarget även med föremål men jag har så svårt att få henne att hålla kvar nosen mot handen mer än en dutt så det kanske blir svårt. Alternativt lägga huvudet i handen… Ska testa lite och se vad som kan funka.

Vittringen – öka svårigheten, fler pinnar, blanda med lek, andras dofter, olika underlag…

Ikväll blir det sök igen, det ska bli trevligt och jag vet att Polka kommer tycka det är hur kul som helst 🙂

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *